Okupljanje vodstva i članova

Županijski HNS održao presicu na Kapucinskom trgu, evo što je rečeno

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.09.2019. 09:09

Zadnja izmjena: 07.09.2019. 14:09

HNS Varaždinske županije zajedno s ministricom Blaženkom Divjak u petak je održao konferenciju za medije na kojoj je rečeno kako su u Varaždinsku županiju kroz brojne projekte stigle stotine milijuna kuna.

Ministrica Divjak istaknula je da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo, u protekle dvije godine, za osnovne i srednje škole u Varaždinskoj županiji 7 milijuna kuna, a za pet škola u eksperimentalnom programu „Škola za život“ 2,9 milijuna kuna. 

Od ostalih bitnih projekata u Varaždinskoj županiji istaknula je kako trenutno traje proces javne nabave za izgradnju OŠ Sveti Ilija, besplatne udžbenike za sve učenike,dogradnju studentskog doma te dodala kako je Sveučilište Sjever od ministarstva dobilo 1,7 milijuna kuna, a FOI 1,6 milijuna.

Kako je pak napomenuo saborski zastupnik Milorad Batinić, inicijativom HNS-a na sagu je došla porezna reforma koja je gradovima i općinama donijela više novčanih sredstava u proračun.– Projekti Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u Varaždinskoj županiji obuhvaćaju 61 ugovor za energetsku obnovu vrijedan 299 milijuna kuna – kazao je  Batinić. Također, za 13 projekata sanacije klizišta osigurana su 3 milijuna kuna, za projekte komunalnog gospodarstva i standarda 15 milijuna, za sufinanciranje prostornih planova 370 tisuća, a za legalizacija u romskim naseljima 247 tisuća kuna.

Na području Varaždinske županije značajna su i ulaganja u izgradnju i obnovu cestovne infrastrukture, istaknuo je predsjednik županijskog HNS-a i član Uprave HC-a Alen Leverić – Moramo istakuti projekt zaobilaznice u Marofu, brze cesta Varaždin-Lepoglava, te most Tuhovec u Varaždinskim Toplicama– zaključio je Leverić te za kraj najavio i gradnju dva „turbo-rotora“ u Varaždinu na Banfici vrijedna više od 6 milijuna kuna koji će povećati sigurnost u prometu u tom dijelu Varaždina.

 

Komentari