konferencija za medije

Mošmondor: "Čačić bahato troši novce građana na hranu i piće, vrijeme je za ostavku"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.02.2020. 12:19

Zadnja izmjena: 20.02.2020. 12:20

Zlatan Mošmondor, predsjednik HNS-ovog kluba vijećnika Županijske skupštine na današnjoj je konferenciji za medije pozvao župana Radimira Čačića da podnese ostavku.

Mošmondor je Čačić nazvao "bahatim" i optužio ga za netransparentnost: - Ponaša se kao pijani milijunaš i troši novac građana Varaždinske županije. Državna revizija upozorila ga je da je potrošio više od pola milijuna kuna za putovanja, hranu i piće, a da veći dio tih sredstava nije opravdao. Na ugostiteljske usluge potrošeno je točno 366.860 kuna, s tim da nije navedeno zašto - kazao je Mošmondor. 

Nadalje, kako je rekao, navodi riječi revizije, prema kojoj je zaposlenicima koji u Županiji nisu radili duže od šest mjeseci isplaćeni dodatci za uspješnost u ukupnom iznosu od 115.000 kuna

- Također, revizija upozorava da se za župana i zamjenike ne vodi evidencija službenih vozila - zaključio je Mošmondor, pozivajući Alena Runca da, kako je rekao - "ubuduće vodi sjednice sukladno poslovniku te spriječi daljni cirkus i nervozne ispade Čačića".

Komentari