izvanredni izbori 2023.

'Centar koji je okupio HNS jedina je garancija stabilnosti u Gradu Varaždinu '

Objavljeno: 03.04.2023. 14:01

Zadnja izmjena: 03.04.2023. 14:01

Objava Hrvatske narodne stranke

Nedavno oformljena koalicija HNS-HSLS-Hrvatski laburisti stranka rada-HSS Braće Radić subotnje prijepodne u Varaždinu iskoristila je za druženje s brojnim građanima i predstavljanje programa za predstojeće izvanredne izbore za Gradsko vijeće.

Nositelj liste i prvi čovjek varaždinskog HNS-a dr. sc. Igor Klopotan poručio je biračima da ispunjavaju svoje obećanje, a to je okupljanje političkog centra u Varaždinu.

- Jedino stranke centra mogu dati stabilnost Gradskom vijeću te snažan poticaj da se riješe veliki problemi koje grad Varaždin ima. To je prvenstveno rješavanje problema otpada, zatim smanjenje komunalne naknade kao i u prvoj fazi smanjenje prireza. Nadalje, mi smo garancija brige za mlade, ali i za naše umirovljenike - najavio je Klopotan ističući da samo stranke centra mogu efikasno riješiti te probleme. Stoga je pozvao građane da izađu na izbore i daju svoj glas koalicijskoj listi HNS-HSLS-Hrvatski laburisti stranka rada - HSS Braće Radić, koja se nalazi pod rednim brojem 3.

Uz nositelja liste Klopotana te ostalih kandidata s liste, u Varaždin su stigli i čelni ljudi HNS-a te koalicijskog partnera HSLS-a. 

Gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak, ujedno i predsjednik HSLS-a, koji je u Varaždin stigao u pratnji potpredsjednice stranke i gradonačelnice Varaždinskih Toplica, Dragice Ratković,  naglasio je da se radi o jako dobroj koaliciji, a posebno je izrazio zadovoljstvo što nakon duljeg vremena HNS i HSLS ponovno surađuju u gradu Varaždinu.

- Smatram da je Varaždinu potrebna prava liberalna opcija koja će provoditi projekte koji su dobri i u interesu Varaždinki i Varaždinaca. Nažalost Grad Varaždin posljednjih nekoliko godina ne napreduje onako kako bi trebao. Sada je tu liberalna opcija HNS-a i HSLS-a sa još dvije stranke, a Varaždin je uvijek težio upravo liberalnoj opciji - kazao je Hrebak koji za program koalicije kaže da sadrži odlične projekte i da će to birači sigurno prepoznati. Posebno je pohvalio dio programa koji se odnosi na smanjenje prireza pa sve do digitalizacije i rješavanja problema otpada.

Vršitelj dužnosti predsjednika Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati i načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj, potvrdio je da HNS i HSLS imaju iste smjernice.

- Građanima Varaždina želimo ponuditi, uz smanjenje prireza i rješavanje problema otpada, projekte zelene energije. Grada Varaždin trenutno stagnira no upravo će HNS sa svojim partnerima u Gradskom vijeću biti stabilizator situacije - izjavio je Korotaj dodajući da će se upravo uz pomoć HNS-a i partnera Grad Varaždin vratiti na mjesto koje mu pripada.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a, Krunoslav Lukačić, također je izrazio zadovoljstvo okupljanjem četveročlane koalicije i to je nazvao početkom okupljanja šireg centra kojeg HNS zagovara već od proteklih lokalnih izbora.

- Vjerujem da će rezultati ovih izbora pokazati da je to dobra put kakao bi bili dobar korektiv i lijevima i desnima te na taj način pružiti građanima Grada Varaždina, ali i Varaždinske županije bolje uvjete života u našoj sredini - zaključio je Lukačić.

Komentari