HNS: Avar, Bunić i Natalija Martinčević napadaju nas Čehokovima grijesima

Objavljeno: 02.04.2015. 12:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Potaknuti posljednjim istupima u javnost Zlatana Avara i Željka Bunića te Natalije Martinčević, iz varaždinske podružnice HNS-a oglasili su se medijskim priopćenjem u kojem spomenute gradske vijećnike i razvlaštenu zamjenicu gradonačelnika prozivaju za samopromociju na uštrb, kako kažu, istine i konstruktivnih prijedloga.

- Čini se da oni, računajući na zaboravnost svojih sugrađana o njihovoj ulozi u problemima koje sada potiču, samo koriste medije kako bi za grijehe bivšeg gradonačelnika optužili HNS i sadašnjeg gradonačelnika - kažu u HNS-u te ih pozivaju da Gradskom vijeću predlože "barem jednu zakonitu odluku koja bi našim građanima poboljšala uvjete života".

Ne sumnjaju, kako pritom ističu, da Natalija Martinčević ima "goruću želju" da gradonačelnika da ostavku, kako bi se ona kandidirala. No, poručuju joj da je "sklona zaboraviti" da su resori za koje proziva gradonačelnika Habuša prije dvije godine bili njezini resori.

- Čudi da sa svojom velikom i više puta isticanom sposobnošću te velike probleme nije riješila u dvije godine?! Ili nije stigla zbog čestih medijskih istupa? - ističu HNS-ovci, napominjući da onda "kada se još moglo nešto učiniti zajedno s HNS-om, vrlo glasni vijećnici nisu ništa govorili"

- Upravo je HNS još 2008. godine pokrenuo pitanje oko izgradnje MBO postrojenja. A tada se nije moglo čuti uvažene vijećnike da se propinju i protive izgradnji tog sada im mrskog postrojenja.

Glede slučaja s JUGS-om, iz varaždinskog HNS-a poručuju da su 2009. godine jedini bili protiv daljnje gradnje POS stanova, odnosno kako kažu, "sve dok se ne riješi već tada sumnjivo poslovanje ustanove".

- I tada smo ostali u manjini, POS izgradnja je nastavljena, a time produbljen duboki glib u kojem se nalazio taj projekt i ta ustanova.

Zbog svega navedenog, kako kažu, "prozivanja gradskih vijećnika na 1. travanj smatraju političkom igrom malog kalibra". Avara, pak, prozivaju da ga se nije moglo čuti da se bori za interese grada u slučaju institucije u kojoj radi, odnosno preseljenja HRT-ovog centra.

- Pa ako je readio u tišini bilo bi zgodno da, sada kada je HRT-ov centar preseljen iz Varaždina, podijeli sa svima nama što li je on to napravi kako bi njegova kuća, za koju pretplatu plaćaju tisuće varaždinskih obitelji, ostala s dopisništvom u našem gradu - kažu u HNS-u.

Komentari