ususret sjednici

HNS će podržati proračun: Imamo dogovor sa županom da će...

Povećanje sredstava za poljoprivredu, kako kažu iz HNS-a, postignuto je dogovorom župana Anđelka Stričaka i Krunoslava Lukačića, posebnog savjetnika ministrice poljoprivrede, te kluba vijećnika HNS-a.
Objavljeno: 29.11.2021. 18:53

Zadnja izmjena: 29.11.2021. 18:53

Varaždinska županija će za mjere i programe koje provodi iz područja poljoprivrede u proračunu za iduću godinu osigurati veća sredstva te će za poljoprivredu izdvojiti 7 milijuna kuna.

Povećanje sredstava za poljoprivredu, kako kažu iz HNS-a, postignuto je dogovorom župana Anđelka Stričaka i Krunoslava Lukačića, posebnog savjetnika ministrice poljoprivrede, te kluba vijećnika HNS-a. Kako navode iz HNS-a, Lukačić je prezentirao rješenje problema kroz javni poziv Ministarstva poljoprivrede te je pozvao JLS-ove i poljoprivrednike da iskažu interes za sudjelovanjem u provedbi komasacije zemljišta. Sredstva su za to osigurana u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti kroz mjeru koja se odnosi na unaprjeđenje sustava za restrukturiranje poljoprivrednog zemljišta, komasaciju i ulaganja.

- Veliki problem u razvoju poljoprivrednog sektora predstavlja veličina poljoprivrednih zemljišta, stoga će se dio sredstava namijeniti postupcima komasacije kako bi se stvorili preduvjeti za primjenu suvremenih metoda obrade poljoprivrednog zemljišta. Također, sredstva će biti namijenjena za izgradnju i jačanje infrastrukture, kao što su poljski putovi i odvodni kanali, rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, stimuliranju produktivnosti te podizanju konkurentnosti i ponude poljoprivrednih proizvoda - rekao je Lukačić.

'Fokus na čovjeku'

- Veća ulaganja u poljoprivredu sugerirali smo već kod donošenja rebalansa za 2021. godinu, kada smo jednoglasno i bez zadrške podržali da se iznos od 7 milijuna kuna preusmjerava na obrazovanje i zdravstvo, s obzirom da se u fokus stavlja čovjeka, a što je u skladu s programskim smjernicama koje smo na ovogodišnjim lokalnim izborima prezentirali - rekao je Marijan Škvarić, predsjednik Kluba vijećnika HNS-a.

Komentari