istup i prijedlozi

HNS: Cjenovni udar je neizbježan, na Bosilju je da hitno učini ove tri stvari

Objavljeno: 17.01.2022. 13:57

Zadnja izmjena: 17.01.2022. 14:04

S obzirom na najavljena poskupljenja energenata, varaždiski HNS od aktualne gradske vlasti traži hitnu pripremu mjera kako bi se građanima olakšala financijska situacija.

Predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan naglasio je kako pozdravljaju mjere koje je Grad dosada uveo, poput smanjenja prireza i povećanja naknada za novorođenu djecu, međutim smatraju da to nije dovoljno.

- Smatramo da je potrebno hitno reagirati na najavu velikih poskupljenja energenata s dodatnim smanjenjem prireza na 5 posto te smanjenjem stopa komunalne naknade za 15 posto - kazao je Klopotan, koji ističe kako bi se na taj način "barem djelomično" ublažio udar na kućne budžete varaždinskih obitelji koji je prema svim najavama "neizbježan".

S obzirom da je proračun Grada Varaždina za 2022. godinu donesen, dodatna sredstva potrebno je osigurati kroz EU fondove i Nacionalni plan oporavka i otpornosti kako bi se ove mjere mogle realizirati, ističu HNS-ovci.

Za vrtić 600 kuna

Uz navedeno, varaždinski HNS-ovci stava su da bi trebalo povećati sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima, tako da maksimalno učešće roditelja bude 600 kuna. Tim bi se mjerama, kako kažu, građanima Varaždina olakšao udar na kućni budžet koji nas očekuje u travnju i svibnju, a ujedno bi to bila i dobra demografska mjera.

Komentari