sufinanciranje obnove

HNS: Gotovo 16 milijuna kuna sredstava za obnovu 2. i 5. osnovne škole iz Štromarova ministarstva

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.01.2019. 17:24

Zadnja izmjena: 19.01.2019. 17:36

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar potpisao je odluke o sufinanciranju projekta energetske obnove za dvije varaždinske škole, II. i V. osnovna.

Riječ je o projektima čija je vrijednost preko 30 milijuna kuna, dok će se iz Štromarovog Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja dodijeliti gotovo 16 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Kako navode iz HNS-a, prema Štromarovoj Odluci, za II. osnovnu školu iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja izdvojit će se 9, 7 milijuna kuna, a za V. osnovnu 6,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

V.d. predsjednika varaždinskog HNS-a Enriko Parlaj ističe kako je sufinanciranje energetske obnove II. i V. osnovne škole nastavak ulaganja u Varaždin i Varaždinsku županiju.- Ovo je kontinuitet ulaganja i realizacije projekata važnih za Sjever i Varaždinsku županiju. Naravno da je puno lakše kad imaš dobrog partnera u Vladi, po prvi put u Vladi imamo dva ministra iz naše županije, a benefit toga je vidljiv – rekao je Parlaj I dodaje kako će HNS uvijek podržati dobre projekte.- Kad se radi o projektima poput ulaganja u obnovu škola, vrtića, bolnica i drugih projekata, onda ne bi
trebalo biti važno tko će se prvi s tim pohvaliti ni čija je veća zasluga, trebalo bi biti važno da bude što više takvih projekata koji podižu kvalitetu života građana kroz ulaganje u obrazovanje, zdravstvo, komunalni standard... Politika bi se trebala što manje svoditi na međusobne trzavice, jer projekti korisni za građane nisu ni lijevo ni desno, već bi svi trebali gledati samo naprijed – ističe Parlaj.

Komentari