priopćenje za medije

HNS: Grad je prihvatio našu inicijativu za osnivanjem novog mjesnog odbora

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.10.2022. 18:57

Zadnja izmjena: 14.10.2022. 19:27

Nakon što su iz Grada Varaždina danas najavili osnivanje novog mjesnog odbora, priopćenjem za medije javili su se iz HNS Varaždinske županije koji pozdravljaju ovu odluku te pišu kako je to 'projekt kojeg HNS gura dužni niz godina'.

Kako navode, gradska vlast prihvatila je njihovu incijativu što smatraju 'temeljem za dobru suradnju'.

- S obzirom da na području 4. mjesnog odbora živi gotovo jednak broj stanovnika kao i u Gradu Ivancu, osnivanje još jednog mjesnog odbora omogućit će građanima aktivnije uključivanje u donošenje odluka koje ih se direktno tiču – rekao je predsjednik HNS-a Grada Varaždina Igor Klopotan.

Podsjetimo, područje novog, 8. mjesnog odbora obuhvaćalo bi dijelove dosadašnjeg 4. mjesnog odbora te bi se nalazio između Ulice braće Radić, Vidovečke ulice, Ulice Jurja Križanića i Jalkovečke ulice na sjeveru, Ulice Krešimira Filića na istoku, na jugu željezničke pruge Varaždin – Ivanec te na zapadu granica naselja, tako da uključuje i područje Jalkovečke ulice. Nakon formiranja novog mjesnog odbora, čime bi se izdvojio dio stanovnika iz 4. mjesnog odbora, u sada najvećem varaždinskom mjesnom odboru živjelo bi oko 6.700 ljudi, što je podjednako broju stanovnika u 3. i 5. mjesnom odboru.

Komentari