komentar

HNS o uklanjanju bala: 'Ostvaruje se ono za što smo se zalagali 18 godina'

Objavljeno: 06.02.2024. 16:46

Zadnja izmjena: 06.02.2024. 16:46

Foto: Arhiva

Varaždinke i Varaždinci napokon će dobiti grad kakav zaslužuju, bez rugla na njegovom južnom ulazu, odnosno bez 100.000 tona baliranog otpada, ističu u svom priopćenju iz HNS-a Grada Varaždina. Dodaju kako je riječ o problemu s kojim se Varaždin bori punih 18 godina.

Predsjednik stranke Igor Klopotan kaže kako su oni čitavo vrijeme nudili konstruktivna rješenja u nadi da će ostale stranke uvidjeti važnost tog, kako dodaje, gorućeg problema. 

- Varaždinski HNS nudio je i povoljnije rješenje, ali sada kada je napokon potpisan ugovor kojim se jamči uklanjanje bala s ulaza u grad, moramo biti zadovoljni što je ovoj tužnoj sagi došao kraj – ističe Klopotan u priopćenju.

Iz gradskog HNS-a navode da pozdravljaju činjenicu da ukupni trošak uklanjanja bala pokrije novac iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i to što teret neće snositi građani. 

- Na sreću i radost svih Varaždinaca možemo končano ustvrditi da će ovaj problem biti priveden trajnom rješenju. Sve ono za što se HNS zalagao od samih početaka napokon će dobiti rasplet kakav Varaždin i zaslužuje. Jedva čekamo da se započne s odvozom bala i da one jednom za svagda nestanu s ulaza u naš grad – zaključuje u priopćenju predsjednik HNS-a Grada Varaždina. 

Komentari