nakon sjednice

HNS: Građani su taoci gradske koalicije, rješenje su prijevremeni izbori

Objavljeno: 31.03.2022. 13:47

Zadnja izmjena: 31.03.2022. 13:47

"Vremena su previše izazovna i zahtjevna da Grad Varaždin kroz to razdoblje prolazi s nestabilnom vlašću, a kada se sve stavi u perspektivu, prijevremeni izbori nameću se kao jedino rješenje" - stoji u današnjem priopćenju HNS-a.

Naime, jučer je održana "maratonska" sjednica Gradskog vijeća, na kojoj, unatoč podužoj raspravi, nije izglasan rebalans proračuna, a što HNS naziva "dokazom duboke podijeljenosti i neslaganja unutar vladajuće koalicije SDP-Reformisti-Budimo grad". Također, prema njihovim riječima, građani i Varaždin postaju taoci političkih sukoba unutar te koalicije, a koja se "okupila na platformi zadovoljavanja pojedinih političkih interesa.

- Evidentno je da ove tri političke grupacije ne funkcioniraju zajedno. S druge strane, SDP je ovoga puta dobio podršku HDZ-a za rebalans i ako je to naznaka nekakve suradnje, bila bi to među prvima u Hrvatskoj. Lista Ivana Čehoka jasno pokazuje da će biti protiv svega što želi SDP ili pak platforma Budimo grad. Kada se to sve stavi u perspektivu, prijevremeni izbori nameću se kao jedino rješenje - navode. 

Komentari