odgođen sastanak

HNS: 'Habijan koristi situaciju oko proračuna za svoju samopromociju!'

Objavljeno: 26.01.2017. 10:22

Zadnja izmjena: 26.01.2017. 10:22

Foto: Arhiva

Prošlo je već dva tjedna od kad je predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan putem medija priopćio kako navodno želi da se do ožujka pripremi novi proračun Grada Varaždina. U tom svom izlaganju rekao je kako je spreman na suradnju i dijalog s trenutnom gradskom vlasti i gradonačelnikom Goranom Habušem (HNS), stoji u priopćenju varaždinskog HNS-a.

Nadalje, u priopćenju se ističe kako, budući da je Damir Habijan odgodio sastanak s gradonačelnikom Habušem, da je očito da njegov prijedlog nije bio ozbiljan.

Također, varaždinski HNS ističe da je očito i to da Habijan koristi situaciju oko proračuna za svoju samopromociju, a kad treba raditi i odraditi konkretne stvari, onda nema interesa.

HNS je bio i uvijek će biti za dogovore, ako ti dogovori počivaju na argumentima i konstruktivnim prijedlozima, stoji u priopćenju.

<<eTV: Habijan pozvao aktualnu gradsku vlast da do ožujka ove godine zajedno pripreme proračun grada Varaždina

Poziv Habijanu da iznese svoje prijedloge

U priopćenju podsjećaju da su članovi HDZ-a pred kraj godine glasovali protiv proračuna te su na taj način zaustavljeni važni projekti. Kad je Damir Habijan javno istupio sa prijedlogom da se pripremi novi proračun, bilo je jasno kako je i on shvatio da će se rušenje proračuna na kraju prelomiti na projektima, ali i na krajnjim korisnicima, udrugama, odnosno samim građanima.

Varaždinski HNS u svom priopćenju poziva Damira Habijana da iznese svoje prijedloge te prijedloge njegove stranke HDZ-a, ako ih uopće ima.

Ukoliko prijedloga uopće nema te je obmanjivao javnost i samo je željan pozornosti, molimo da onda željenu pažnju ubuduće potraži na neke druge načine. Građani Varaždina do sad su trpjeli dovoljnu štetu zbog nesavjesnog politikanstva raznih političkih opcija, zaključuje HNS u svom priopćenju.

Komentari