nakon rebalansa proračuna

Milijunski uteg za škole i dvorane i dalje županiji nad glavom - evo komentara HNS-a i HDZ-a

Objavljeno: 30.11.2016. 15:08

Zadnja izmjena: 30.11.2016. 15:10

Foto: Arhiva

HNS je povodom neprihvaćanja njihovih amandmana u Saboru izdao priopćenje kojim su izrazili svoje razočaranje činjenicom da za njih nisu glasali HDZ-ovi Stričak i Križanić, kao ni MOST-ov Robert Podolnjak. Svojim protupriopćenjem reagirao je HDZ varaždinske županije, koji su pozvali HNS da se prestani brinuti za Sjever.

HNS je u svom priopćenju istaknuo kako su u Saboru tražili da se u državnom proračunu osiguraju sredstva za sufinanciranje najma za izgrađene škole i dvorane te da se saniraju nepravde prema pojedinim zakinutim lokalnim samoupravama. No, na njihovo razočaranje, za amandman su glasali samo HNS-ovi zastupnici, dok su im podršku uskratili zastupnici HDZ-a, MOST-a i Reformista. 

- HNS je jedina stranka koja istinski brine za Sjever Hrvatske, a i dalje ćemo se zalagati da svim građanima Sjevera bude bolje. - stoji u njihovom priopćenju.

'JPP nije podržao ni Milanović'

U HDZ-ovoj reakciji na ovo priopćenje ističe se da na sporazum o javno-privatnom partnerstvu nije dala suglasnost ni Milanovićeva vlada. Ista je vlada izglasala i Zakon o porezu na dohodak koji je oštetio određene lokalne uprave. Uz to se HNS-u zamjera što su za rebalans proračuna tražili uzimanje iz sredstava za izgradnju Schengenske granice. 

- Stoga sjever Hrvatske tijekom ovog saziva Hrvatskog Sabora sigurno neće proći nezapaženo kao u vrijeme Kukuriku Vlade. - stoji u priopćenju županijskog HDZ-a kojega potpisuje Anđelko Stričak.

Komentari