Priopćenje

HNS: 'Lako je sad cendrati, a kad je trebalo pokazati odgovornost - bavili ste se sitnim politikantstvom'

Objavljeno: 12.03.2023. 10:05

Zadnja izmjena: 12.03.2023. 10:05

Objava HNS-a

Iako varaždinski HNS pozdravlja konačnu odluku Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju izvanrednih izbora za Gradsko vijeće Grada Varaždina te činjenicu da je datum napokon poznat, potrebno je jasno i glasno reći da do ove situacije, koja će predstavljati financijski udar na džepove nikog drugog nego naših građana, nije trebalo ni doći.

Isključivi krivac za prijevremene izbore su isti oni koji sada cendraju i koji su se, kada je trebalo imati hrabrosti, pokazati odgovornost i misliti na dobrobit građana i razvoj Grada Varaždina, bavili sitnim politikantstvom. I nastavljaju se baviti.

Razumijemo da se gradonačelnik želio riješiti destruktivnog i najgoreg Gradskog vijeća u povijesti Varaždina, ali u trenutku kada je trebalo podići plaće odgojiteljima, vatrogascima, knjižničarima, muzejskim djelatnicima, glumcima, riješiti bale, ulagati u prigradska naselja, nakon skoro dvije godine asfaltirati još koju ulicu, pokazao je – kao i uostalom svi koji su sjedili u Gradskom vijeću – ništa drugo nego neodgovornost i nekompetentnost.

Prava odgovornost prema građanima pokazala bi se ostavkama svih pa da Varaždinke i Varaždinci na izborima i za gradonačelnika i za Gradsko vijeće odaberu smjer u kojem žele da se Grad dalje vodi.

Ovu naknadnu pamet i kalkulacije da bi projekti mogli stati do studenog zadržite za sebe jer je to krajnje neodgovorno i sebično. Uvjereni smo da će građani na ovim izvanrednim izborima prepoznati odgovorne ljude koji žele i znaju i koji se neće ustručavati donositi rješenja za goruće gradske probleme.

 

Komentari