obilazak

HNS: Nije bitno tko će riješiti problem Kućanske rampe, samo neka to bude što prije

Objavljeno: 27.10.2022. 18:48

Zadnja izmjena: 27.10.2022. 18:48

Obišavši pothodnik kod Studenskog doma, varaždinski HNS-ovci uputili su apel na gradske vlasti da iznađu rješenje za, kako su naveli, "nekvalitetnu prometnu povezanost" kod varaždinske Kućanske rampe.

Kako su pojasnili, građani iz II. mjesnog odbora, posebno oni koji žive istočno od pruge i željezničke stanice, već dugi niz godina bore se s velikim gužvama na pružnom prijelazu i dugih čekanja, zbog čega gradski i županijski HNS traže rješenje za ovo raskrižje. Dodaju i kako pješački pothodnik predstavlja problem posebice roditeljima s djecom. Rješenje vide u uređenju pothodnika te njegovom proširenju za prometovanje automobilima.

- Bez obzira tko je izradio projekt i tko želi svojatati zasluge za njega ključno je da se ovaj pothodnik, osim za pješake što prije stavi u funkciju i za prometovanje vozila. Na taj način riješili bi svakodnevne probleme dijela građana II. mjesnog odbora do konačnog rješavanja pitanja Kućanske rampe. U ovom trenutku nije bitno tko je napravio projekt, a tko će ga realizirati. Bitno je da krenemo rješavati probleme - rekao je prvi čovjek varaždinskog HNS-a Igor Klopotan.

Krunoslav Lukačić, predsjednik županijskog HNS-a dodao je kako uz infrastrukturna rješenja HNS podupire i rješenja koja se odnose na povećanje mobilnosti građana.

- Korištenjem autobusnog javnog linijskog županijskog prijevoza koji se treba integrirati sa željezničkim smanjila bi se preopterećenost prometnica i povećala sigurnost na cestama Varaždina kao i svih gradova i općina na području Varaždinske županije - zaključio je Lukačić.

Komentari