zaiskrilo među partnerima

HNS ostao bez vijećnika u Gradskom vijeću, na mjesto Nikole Plaveca došao SDP-ov Marković

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.01.2019. 09:39

Zadnja izmjena: 31.01.2019. 09:39

HNS je ostao bez vijećnika u gradskom vijeću nakon što je njihov jedini predstavnik Nikola Plavec dao ostavku, a na njegovo mjesto došao je SDP-ov Miroslav Marković koji je bio sljedeći na koalicijskoj listi. 

Na ovakav potez reagirao je i gradski HNS koji u priopćenju navodi kako je SDP-ovo otimanje vijećničkog mjesta nešto što se nikako ne može opravdati. - Mi smo se držali usmenog dogovora koji smo imali da svaka stranka mijenja svog vijećnika, pa je tako Dejan Težak prije mijenjao Nikolu Plaveca, a i Ljubica Križan došla umjesto Alena Kišića. No, SDP se očito pretvorio u bezidejnu stranku koja niti poštuje dogovor, niti ima bilo kakve konstruktivne prijedloge - napisao je Enriko Parlaj, v.d predsjednika Podružnice HNS Varaždina i dodao kako su SDP-ovci '' pohitali Čačiću u zagrljaj županijskoj skupštini'' te su toga zadnji koji imaju pravo prozivati HNS. 

Na kraju je Parlaj u priopćenju SDP-u poželio puno sreće u aktivnostima u varaždinskom Gradskom vijeću i da imaju malo više mudrosti i inspiracije od njihova predsjednika kojem je, kako ističe, samo do samopromocije.

-HNS će se, bez obzira što trenutno više nema vijećnika u Gradskom vijeću, svojim prijedlozima i aktivnostima znati izboriti za projekte koji idu na korist građana grada Varaždina i povećanja standarda života - zaključio je u priopćenju Parlaj.

 

Komentari