HNS-ov županijski vijećnik Krešimir Horvat prešao u reformiste

Objavljeno: 22.10.2014. 13:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Nezadovoljan radom Županijske skupštine i čelnika HNS-a u posljednjih godinu dana, pogođen izbacivanjem Radimira Čačića iz stranke u siječnju ove godine te uvrijeđen riječima izrečenim na Klubu vijećnika "da postavlja previše pitanja", Krešimir Horvat odlučio je napustiti HNS i pridružiti se Čačićevim reformistima.

To su, naime, razlozi kojima je Horvat na današnjoj konferenciji za medije obrazložio svoju odluku. Na novinarsko pitanje, zašto je čekao do sada, odgovorio je da s jedne strane reformisti još nisu bili formirana stranka, a s druge strane razmišljao je o potpunom povlačenju iz politike.

- U stranku sam ušao 2003. godine zbog programske i projekte politike koju je stranka provodila. Sve ove godine bio sam aktivan član i radio kako za dobrobit županije, tako ponajviše za dobrobit ludbreškog kraja iz kojeg dolazim te Selnika, gdje sam ujedno i predsjednik Mjesnog odbora - rekao je Horvat, napominjući kako je u njegovom mjestu od četrdesetak članova HNS-a njih tridesetak izašlo iz stranke.

- Političar je vjerodostajan ako ima svoju stranačku bazu. Budući da je ja više nemam, ne mogu biti ni vjerodostojan - smatra Horvat te ističe kako je u stranci Reformista prepoznao i ljude i program.

Prilikom donošenja proračuna za sljedeći godinu Horvat će, kako je rekao, glasovati sukladno odluci na tijelima svoje stranke. Na novinarsko pitanje kako je, pak, glasovao do sada, Horvat je odovorio da nije glasovao kako je "stranka rekla", ali je uvijek do sada podržao proračune.

- Nezadovoljstvo proizlazi iz stvari koje su se događale na Klubu vijećnika, gdje mi je rečeno da postavljam previše pitanja, pogotovo vezano uz svoj kraj. Jedno od njih bilo je i da li Županija izvršava svoje obveze u roku, a odgovor je glasio "nemoj to pitati" - kaže Horvat, ističući da Županija svoje obveze ne izvršava u roku.

Krešimir Horvat zapravo je bio zamjena u Županijskoj skupštini u redovima HNS-a za Božicu Makar, aktualnu predsjednicu Gradskog vijeća Grada Ludbrega. Naime, u lipnju 2013. godine Božica Makar stavila je svoj mandat u Županijskoj skupštini u mirovanje, a na njezino mjesto došao je Horvat, koji je dotad bio vijećnik Gradskog vijeća Grada Ludbrega. Prelaskom Krešimira Horvata u Reformiste, HNS u Županijskoj skupštini gubi jednog vijećnika, što znači da ih ostaje devetero. Međutim, ukoliko Božica Makar aktivira svoj mandat i vrati se u Županijsku skupštinu, HNS-u se neće ništa promijeniti.

No, dođe li do takvog scenarija, situacija će se ipak promijeniti u Gradu Ludbregu s obzirom na to da ako Makar aktivira mandat u Županijskoj skupštini, Horvat može prekinuti mirovanje svog mandata i vratiti se u Gradsko vijeće Grada Ludbrega kao član Narodne stranke Reformista, što bi moglo poljuljati stabilnost vladajuće koalicije u Gradskom vijeću.

Na pitanje namjerava li aktivirati svoj mandat u ludbreškom Gradskom vijeću, Horvat je danas odgovorio odgovorio da ovisno o tome što će se dogoditi u Županijskoj skupštini. Natalija Martinčević je, pak, pozvala župana Predraga Štromara da se u zadnjoj godini mandata Vlade snažnije angažira na projektu izgradnje nove kirurgije, zatim vezano uz problem bala smeća, oko Sveučilišta Sjever te na planu gospodarstva i Fondova Europske unije.

Komentari