spominjala se 'sanaderova vremena'

HNS-ovci Čačića i HDZ prijavili za sukob interesa: "Imamo informacije da su sve usuglasili"

Objavljeno: 17.04.2018. 10:06

Zadnja izmjena: 17.04.2018. 10:31

Foto: Luka Šalamun

„Čudimo se sadašnjim partnerima i nismo skloni vjerovati da se ponovno vraćaju načinu funckioniranja u vrijeme za koje njihov bivši predsjednik sjedi na optuženičkoj klupi“, riječi su kojima je, između ostaloga, tajnik županijskog HNS-a Zlatan Mošmondor danas oštro prozvao HDZ Varaždinske županije.

>>DOZNAJEMO: HDZ će podržati kupnju Šaulovca, štoviše - žele formirati i jednu posebnu ustanovu

Mošmondor se pritom osvrnuo na kupnju dvorca Šaulovec, što HNS neće podržati, a u drugom slučaju spomenuo je "saznanja o potencijalnom sukobu interesa" župana Radimira Čačića za koji je prema njegovim riječima "znao i HDZ".

„Čudimo se sadašnjim partnerima koji su još donedavno govorili o prezaduženosti Varaždiske županije“, rekao je Mošmondor, dodavši da dvorac jest u javnom interesu, ali ne postoji plan za njegovo stavljanje u funkciju, jednako kao što se ne zna ni koliki bi to bili troškovi, te ne može biti prioritetan potrebama u obrazovanju.

Kada je riječ o navodnom sukobu interesa, kazao je: „Prema dostupnim informacijama sve je bilo usuglašeno s koalicijskim partnerima, nadamo se da HDZ ima sve potrebne informacije, obavijestili smo Povjerenstvo za sukob interesa“, zaključio je Mošmondor, ne spominjući o čemu je konkretno riječ. Više će reći na sutrašnjoj Županijskoj skupštini, gdje neće podržati ni kupnju dvorca ni rebalans proračuna.

Komentari