priopćenje stranke

HNS-ovci prozvali Čačića da Vladi preporuča Štromarov projekt

Objavljeno: 24.11.2018. 16:48

Zadnja izmjena: 24.11.2018. 16:49

Iz Varaždinske županije u petak su reagirali na objavu Ministarstva obrazovanja, koje na popis županija koje osiguravaju besplatne udžbenike nije uvrstilo Varaždinsku županiju.

>>Iz Ministarstva objavili tko financira učenicima besplatne udžbenike, a naše županije nema na popisu - reagirao župan Čačić

- U proračun za 2019. godinu za tu se namjenu planira 1,94 milijuna kuna, a sve škole koje se prijave dobivaju komplet udžbenika koji pripadaju školi - rekao je župan Radimir Čačić, dodavši da se udžbenici učenika osmih razreda i otkupljuju za 50% nabavne cijene, te da je riječ o modelu koji koji se primjenjuje godinama.

Oglasili su se danas i HNS-ovci, očito se uhvativši za ovo "godinama", pa kažu da župan kopira projekt bivše župana Predraga Štromara.

- Varaždinski župan Vladi je ponudio rješenje za cijelu Hrvatsku koje je osmislio i realizirao Predrag Štromar. Predlažemo županu da nastavi sa svim Štromarovim projektima, uključujući i ovaj o besplatnim udžbenicima, kad već svoje nema - stoji između ostaloga u njihovom priopćenju.
 

Komentari