evo što kažu iz stranke

HNS-ovci se na konferenciji za medije dotakli integriranog prijevoza putnika u našoj županiji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.02.2019. 09:31

Zadnja izmjena: 18.02.2019. 09:38

HNS-ovci su se na današnjoj konferenciji za medije osvrnuli na projekt ''Integrirani prijevoz putnika'' kojim bi se, kako poručuju, uvelike povećala mobilnost, a time i kvaliteta života stanovnika ruralnih pograničnih područja.

Kako navode, zbog neujednačenosti redova željezničkog i autobusnog prijevoza, mobilnost građana ruralnih područja je na niskom nivou. Iz HNS-a dodaju kako je u vrijeme njihove vladavine Varaždinska županija zajedno s Međimurskom i Koprivničko - križevačkom izradila Masters plan za integrirani prijevoz putnika, a prema njemu, osnovu masovnog prijevoza čine željeznice.

- Iako je u ožujku 2018.godine održan sastanak sa zaključkom o početku primjene pilot projekta s početkom tekuće školske godine, taj je plan i dalje ''mrtvo slovo na papiru''. Upit sam nekoliko puta uputio i na županijsku adresu, ali odgovor nisam dobio. Zašto se s projektom nije krenulo? - rekao je Marijan Škvarić i upitao se nije li to možda političko pitanje pošto se ''župan voli hvaliti pripremljenim projektima u dobra HNS-a''.

 

 

Komentari