sutrašnja sjednica

HNS: Podržat ćemo proračun Županije za iduću godinu, no inzistirat ćemo na ovome

Objavljeno: 28.11.2023. 11:04

Zadnja izmjena: 28.11.2023. 11:04

Foto: Boris Matijašec

Županijska organizacija HNS-a danas je predstavila novog vijećnika HNS-a te se osvrnula na proračun Varaždinske županije za 2024. godinu, o čemu će se raspravljati na sutrašnjoj sjednici. 

Svoj je mandat aktivirao predsjednik županijskog HNS-a Krunoslav Lukačić, prisjetivši se pritom nedavno preminulog vijećnika iz redova HNS-a Zorana Kunića. Lukačić se pritom osvrnuo na provedene projekte istaknuvši kako je HNS sudjelovao u rješavanju projekata od samog početka. Izrazio je pritom i zadovoljstvo županijskim projektima u zdravstvu i školstvu, kao i stipendiranjem doktorskim studijima te cestovnoj infrastrukturi.

- Sve to kao i projekti u 2024. daje nam pravo da podržimo proračun na predstojećoj skupštini. Ipak, moram napomenuti da nismo zadovoljni županijskim linijskim prijevozom te ću kao vijećnik inzistirati da se isti počne provoditi od iduće godine. To utječe pozitivno na sve grane gospodarstva, ali i na mobilnost svih generacija: od školaraca do umirovljenika - rekao je Lukačić.

'Projekti uz EU Fondove'

Predsjednik Kluba vijećnika HNS-a u Skupštini Varaždinske županije Marijan Škvarić osvrnuo se na točke dnevnog reda sjednice, istaknuvši pritom donošenje proračuna kao "važnu za razvoj županije".

- To su projekti od velike važnosti za zdravstvo, obrazovanje, gospodarstvo, kultura, sport i društvene djelatnosti. Važno je da se ti projekti realiziraju uz pomoć Fondova EU, a to je ovim proračunom i više nego vidljivo. HNS je inicirao mnoge programe i projekte u okviru donošenja ovog proračuna, posebice u obrazovanju, gospodarstvu i poljoprivredi - dodao je Škvarić.

Komentari