današnja sjednica

HNS: Poskupljenje odvoza otpada treba zaustaviti, a Čistoća može racionalizirati poslovanje

HNS smatra kako u jeku porasta cijena energenata i ostalih troškova kao posljedica inflacije i rata u Ukrajini, građane treba zaštiti od daljnjih poskupljenja te kako je to dužnost gradske vlasti na čelu s Nevenom Bosiljem...
Objavljeno: 30.03.2022. 09:26

Zadnja izmjena: 30.03.2022. 09:26

Uoči današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina, HNS se oglasio priopćenjem u kojem navode kako od Grada zahtijevaju "jasan i efikasan set mjera kojom će se zaustaviti udar na džepove građana", apelirajući na najavljeno poskupljenje odvoza komunalnog otpada.

HNS smatra kako u jeku porasta cijena energenata i ostalih troškova kao posljedica inflacije i rata u Ukrajini, građane treba zaštiti od daljnjih poskupljenja te kako je to dužnost gradske vlasti na čelu s Nevenom Bosiljem. Također dodaju kako su takve mjere već trebale biti donesene čime je vladajuća koalicija "još jednom pokazala neodgovornost i nemar gledajući pritom samo na vlastiti probitak kroz kadroviranje u gradske tvrtke".

- Građani ne smiju biti taoci političkih prepiranja i manipuliranja, već kao svoje predstavnike moraju imati sposobne vijećnike koji će se boriti za interes malog čovjeka, imajući na umu trenutnu ekonomsku i društvenu situaciju u državi i svijetu. Povećanje cijena je zakonska obaveza i stupa na snagu početkom travanja, ali iz te odluke se moraju izuzeti najranjivije skupine društva, posebno kada znamo da gradski proračun bilježi višak prihoda. Socijalno ugrožene Varaždinke i Varaždinci moraju biti izuzeti od te odluke, a Čistoća može racionalizirati poslovanje na način da smanji nove financijske namete građanima - navode iz HNS-a.

Komentari