sukobi traju cijeli tjedan

HNS reagirao na jučerašnji Čačićev govor, kažu da je sve što Čačić navodi dogovorio Štromar

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.09.2017. 10:26

Zadnja izmjena: 09.09.2017. 10:28

Foto: Arhiva

Tijekom tjedna HNS i Reformisti sukobili su se oko najvećeg mjesnog odbora u Varaždinu, zatim inicijative Radimira Čačića za osnivanjem savjeta mjesnih odbora, a danas HNS-ovci medijskim priopćenjem reagiraju na njegov govor prilikom jučerašnje svečane sjednice.

Čačić je tom prilikom, podsjetimo, bio vrlo eksplicitan. Štromara je prvo prozvao da nije znao iskoristiti „već spremnih 450 milijuna kuna“ za ulaganje u bolnicu, glede čega smatra da je županiju oštetio – dugoročno. Potom ga je prozvao i za Aglomeraciju, istaknuvši da su sada svi natječaji prošli.

Blaženku Divjak nazvao je pak „kao nekom ministricom“, jer prema njegovim riječima s njome ne uspijevaju dogovoriti „ni sastanak bez Štromara“ . Ni tu nije bio kraj, prozvao ih je i za nedolazak „doma“, odnosno na jučerašnju svečanu sjednicu, zaključivši da zbog svega toga „rezultati izbora očito nisu slučajni“.

>>FOTO: SVEČANA SJEDNICA Martinčević odabrala čipku, Runac leptir mašnu, Batinić parter, a Čačić "Štromara i Divjak"

Priopćenje prepuno ironije

HNS je danas na sve odgovorio priopćenjem koje ironično započinje s „dobro jutro gospodine Čačiću“, navodeći kako je prošlo točno sto dana od njegova dolaska na vlast i da se sada hvali realizacijom projekata (poglavito energetskom obnovom bolnice) koje je zapravo pripremio njihov šef Predrag Štromar.

- U Novom Marofu počinje realizacija projekta izgradnje spojnog objekta, priprema za projekt također je odrađena u zadnjem mandatu Predraga Štromara – navodi HNS-ova glasnogovornica Amalija Šašek, uz „pokrenut postupak nabave za nabavku CT uređaja“ te „reformu školstva u praksi u STEM području“.

- Gospodine Čačiću, jedino se još niste pohvalili da imate zasluge i u patentiranju vlaka koji vozi bez tračnica i vozača, a koji je nedavno predstavljen u Kini. Međutim, kako ste krenuli, ne bi ni to začudilo – zaključuje glasogovornica HNS-a te naposlijetku poziva Čačića da se „primi posla“ i ispriča što svojom „samohvalom opterećuje javni prostor“.

Komentari