preslagivanja

eTV - Klopotan: HNS i Reformisti zajedno mogu imati i gradonačelnika i župana

Proračun Klopotan nije želio komentirati, jer još uvijek nije vidio prijedlog. No, smatra da prijedlog rješenja za bale ako je sve po zakonu i ako je to jedino rješenje treba podržati...
Objavljeno: 09.11.2022. 10:48

Zadnja izmjena: 09.11.2022. 10:48

Foto: Igor Klopotan - predsjednik gradske organizacije HNS-a; Robert Vugrin - predsjednik gradske organizacije Reformista

Prvi čovjek gradskog HNS-a uvjeren je da centristička opcija, ukoliko se pomire HNS i Reformisti te im se priključe i drugi, već na sljedećim izborima može imati i gradonačelnika i župana.

- Ja sam pozvao upravo u vašem studiju na okupljanje centra, jer procijene su da, ako se okupimo, možemo imati i gradonačelnika i župana. Mi (i Reformisti, nap.) već jesmo bili u koaliciji za lokalne izbore u Krapinsko-zagorskoj županiji, a prvi test su nam europarlamentarni izbori. Mi smo otvoreni za sve razgovore, sav dijalog i sheme, pa ćemo vidjeti kud to vodi - ponovio je danas u eTV studiju Igor Klopotan.

Klopotan je komentirao niz aktualnih tema: glede Kučanske rampe smatra da bi gradonačelnik trebao okupiti sve aktere oko jednog rješenja. Pozdravlja odluku Brune Istera što je Varkom nastavio financirati aglomeraciju, a uvjeren je kako će uspješno završiti i pročistač, iako ne sumnja da će određene penalizacije biti. Nešto kritičniji je bio kada je riječ o gradskim igralištima za djecu.

'Dvije zamjenikove plaće'

- Nije sve tako crno. Grad Varaždin prihvaća inicijative mjesnih odbora. Pozdravljamo uređenje igrališta u Gojancu, ali mislimo da je vrijeme da se i igralište u Harambašićevoj hitno sanira. Tim više što je to zamjeniku gradonačelnika praktički pod prozorom. Nisu veliki novci u pitanju, to se riješi za manje od dvije zamjenikove plaće.

Proračun Klopotan nije želio komentirati, jer još uvijek nije vidio prijedlog. No, smatra da prijedlog rješenja za bale ako je sve po zakonu i ako je to jedino rješenje treba podržati. Predlaže da se poveći iznos osigura za demokrafske mjere, te pritom navodi primjer HNS-ove gradonačelnice Čakovca koja je za tu svrhu osigurala pola milijuna kuna. Kada je riječ o Čistoći, smatra da treba krenuti od boljih radnih uvjeta, te srediti situaciju okoe vrtića gdje priznaje i određene pomake.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik gradskog HNS-a Igor Klopotan pogledajte ovdje:

 

Komentari