priopćenje za medije

HNS: Izjave Nevena Bosilja vezane uz bale očito su bile predstava za javnost

Objavljeno: 07.11.2023. 11:48

Zadnja izmjena: 07.11.2023. 11:48

Gradska organizacija HNS-a oglasila se danas priopćenjem u kojem su se osvrnuli na prošlotjedne izjave SDP-a, točnije izjave gradonačelnika Nevena Bosilja i saborske zastupnice Barbare Antolić Vupora.

Naime, kako su naveli, smatraju da su njihove prošlotjedne izjave izazvale osjećaj nevjerice, povrijedile povjerenje građana, ali i, kako navode, "ukazale na ozbiljne probleme u pristupu političara upravljanju javnim resursima i informacijama", prozvavši pritom Bosilja za preusmjeravanje novca koji je trebao biti utrošen na zbrinjavanje bala.

- Te se izjave mogu svrstati u rubriku "Vjerovali ili ne" te da nisu zabilježene, pitali bi se jesu li istinite ili su, kako se to popularno danas naziva, "fake news". Odbacio je našu inicijativu za preusmjeravanje novca koji je trebao biti utrošen na zbrinjavanje bala, tvrdeći da tih novaca ionako nema. Međutim, ranije je planirao kredit na deset godina za taj projekt. Znači li to da sada, nakon što je Vlada uz inicijativu HNS-a preuzela financiranje rješavanja bala smeća, neće biti prodaje zemljišta i punjenja proračuna?! Ovakvo planiranje pokazuje da Bosilj nema jasnu viziju ni strategiju, već je njegova komunikacija bila predstava za javnost - naveli su.

'Ili ne zna ili namjerno ignorira'

Isto tako, HNS je u svom priopćenju prozvao i Antolić Vuporu za "zlonamjerne tvrdnje" o Vladinoj odluci o ukidanju prireza i prepuštanju određivanja poreza na dohodak jedinicama lokalne samouprave.

- Ona ili ne zna ili je namjerno ignorirala činjenicu da gradovi i općine mogu samostalno odlučivati o visini poreza na dohodak, te da ga mogu ostaviti na sadašnjoj stopi od 20 posto ili ga smanjiti na 18 posto, a ne samo povećavati poput Varaždina ili Rijeke. Time bi čak smanjili dio poreza na dohodak koji ide županijama, ako ju to toliko muči, a povećali dio koji ostaje građanima, što bi svakako bilo "socijalno" - stoji u priopćenju.

Komentari