HNS slavi rođendan, Batinić i Štromar u Zagrebu na torti

Objavljeno: 13.10.2014. 15:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: facebook / hns

Povodom 24. godišnjice postojanja HNS-a, danas je u Središnjem uredu stranke u Zagrebu održana konferencija za medije, na kojoj se, uz Vesnu Pusić i Ivana Vrdoljaka, okupljenim novinarima obratio i varaždinski župan te ujedno predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Predrag Štromar.

- Naša tri župana, rekao je Štromar, 101 predstavnik u izvršnoj vlasti, kao i 560 općinskih, gradskih i županijskih vijećnika, odraz su onoga što HNS danas predstavlja – političku opciju koja svoju snagu i vrijednost pokazuje u konkretnom i realnom okruženju.

Štromar je još naglasio kako se Varaždinska i Međimurska županija, koje vode HNS-ovi župani, nalaze među četiri najkonkurentnije županije u zemlji.

-  Koliko je HNS snažan, rekao je između ostaloga, pokazuje i gotovo 45 tisuća članova u 504 podružnice diljem Hrvatske, što nas čini drugom strankom po organizacijskoj snazi na lokalnom i regionalnom nivou.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić je, pak, naglasila kako se HNS, osnovan 13. listopada 1990. godine, ponosi činjenicom "da nije izbor građana zbog obiteljske tradicije ili ekstremističkog stava, nego zbog toga što je tako odlučio svojim razumom i argumentima" - izvjestili su iz Središnjeg ureda HNS-a.

Komentari