sutrašnja sjednica

HNS: Sutra ćemo podržati III. gimnaziju i sve odluke vezane uz obrazovanje

Kako su rekli, na sjednici će podržati najavu osnivanja treće gimnazije u Varaždinu za koju smatraju kako je moguće ostvariti do kraja aktualnog mandata županijske skupštine...
Objavljeno: 27.02.2023. 14:52

Zadnja izmjena: 27.02.2023. 14:52

Uoči sutrašnje sjednice Županijske skupštine, Županijski je HNS održao konferenciju za medije na kojoj su rekli kako će podržati sve točke dnevnog reda koje se odnose na znanost i obrazovanje.

Kako su rekli, na sjednici će podržati najavu osnivanja treće gimnazije u Varaždinu za koju smatraju kako je moguće ostvariti do kraja aktualnog mandata županijske skupštine. Također su istaknuli kako će na prvom rebalansu proračuna tražiti izdvajanje dodatnih sredstava za Prvu gimnaziju Varaždin, odnosno IB program na engleskom jeziku.

- Sada imaju od 12 do 19 učenika po razredu, a kada bi Županija preuzela financiranje, njih bi bilo i do 25. Time bi u potpunosti rasteretili roditelje od plaćanja godine te bi omogućili financiranje programa roditeljima koji to sada ne mogu priuštiti - rekao je predsjednik Gradske organizacije HNS-a Igor Klopotan.

Ispred Kluba vijećnika HNS-a Marijan Škvarić je istaknuo kako će podržati ovaj prijedlog GO HNS-a, ali i kako će podržati sve programe za obrazovanje i mlade.

- Spomenuo bih i aktivnosti koje je Klub potaknuo u Skupštini: da od iduće školske godine produženi boravak bude financiran u istom omjeru od JLS-ova kako i od Županije te nova stavka prilikom natječaja za stipendije, odnosno da se stipendiraju svi studenti koji upisuju doktorske studije jer želimo da ovo bude županija znanja i obrazovanja - dodao je Škvarić.

Komentari