priopćenje

Gradski HNS: 'Proračun se dobro puni, potpore građanima trebaju biti veće'

Objavljeno: 27.09.2022. 13:49

Zadnja izmjena: 27.09.2022. 14:08

Danas se održava sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina nakon ljetne stanke, a tim se povodom oglasio predsjednik gradskog HNS-a Igor Klopotan sa zahtjevom za izdvajanju dijela sredstava gradskog proračuna za ublažavanje inflatornog udara.

Kako je rekao, HNS pozdravlja odluku aktualne gradske vlasti o izdvajanju dijela sredstava kako bi se ublažio inflatorni udar na sve građane, ali istovremeno "upozorava da spomenute mjere nisu dovoljne ako se zaista cjelovito želi pomoći građanima Varaždina".

- Podržavamo ideju određenog povećanja dječjih božićnica, jednokratne potpore za umirovljenike i povećano sufinanciranje dječjeg vrtića. No, s druge strane energetska kriza već je tu, kao i sam početak sezone grijanja. Sada je pravi trenutak da se zagrabi dublje u proračun za koji se već nekoliko puta istaknulo da se puni bolje od očekivanog - navodi Klopotan i dodaje:

- Svi zajedno smo pred možda i najvećim izazovom do sada i postoji realna opasnost da će se dio naših sugrađana ove zime smrzavati i biti bez struje. Vrijeme da to spriječimo je upravo sada - zaključio je.

Komentari