priopćenje za medije

HNS: U Gojancu ćemo izgraditi rotor i spojnu cestu

Objavljeno: 13.04.2023. 16:32

Zadnja izmjena: 13.04.2023. 16:32

Objava Hrvatske narodne stranke - HNS

Koalicijska lista HNS-HSLS-HSS Braće Radić-Laburisti veliku pažnju u svom programu posvetila je obnavljanju i razvoju infrastrukture, obzirom da se niz proteklih godina ista zanemarivala, posebice u prigradskim naseljima. Upravo zato zadali su si jasan i mjerljiv cilj – godišnje rekonstruirati 10 km prometne infrastrukture, te u sljedeće 2 godine riješiti problem „Kućanske rampe“, pothodnika „Miškinina“, te izgraditi rotore „Gojanec i „Hrašćica“, kao i spojnu cestu ulaz-izlaz Gojanec na cestu D35 Varaždin-Ivanec.

Čelnik varaždinskog HNS-a i nositelj liste za izvanredne izbore za Gradsko vijeće Grada Varaždina dr. sc. Igor Klopotan u pratnji predsjednika MO Gojanec i 3. na listi, Berislava Bračka, obišao je lokacije i uvjerio se na licu mjesta za nebrigu gradske uprave prema mještanima Gojanca, te je poručio da će se ulaskom u Gradsko vijeće stvari mijenjati na bolje i ovi problemi riješiti.

- Upravo je HNS osigurao sredstva za rotore Hrašćica i Gojanec, lobiranjem i podrškom Državnom proračunu našeg zastupnika Predraga Štromara, te člana Uprave Hrvatskih Cesta, Alena Leverića. Prve su procjene da će oba rotora stajati oko 2 milijuna eura. Iako ne participiramo u gradskoj vlasti, nismo zaboravili da kao političari moramo biti odgovorni prema svim našim građanima – poručio je Klopotan.

Na planove HNS-a za prigradska naselja, posebice za Gojanec, osvrnuo se Berislav Bračko.

- Ponekad se građanima prigradskih naselja čini da su zaboravljeni, a mi smo tu da to ispravimo. U Gojancu planirmo izgraditi rotor, pristupnu cestu na D35 Varaždin-Ivanec, rekonstruirati Plitvičku ulicu do sportskog parka, Rekonstruirat ulicu Ljudevita Gaja sa odvojkom i urediti zgradu mjesnog odbora. Naravno, sve će to biti lakše realizirati ako uđemo u gradsko vijeće, zato molim građane da podrže listu broj 3 – napomenuo je Bračko.

Komentari