priopćenje

HNS Vinica: Apeliramo na izmjenu odluke o kolektivnom godišnjem odmoru u dječjem vrtiću

Objavljeno: 07.01.2022. 15:37

Zadnja izmjena: 07.01.2022. 15:38

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Vinica iz redova HNS-a osvrnuli su se na odluku Dječjeg vrtića Vinica, odnosno, kako navode, na promjenu njegovog radnog vremena i uvođenje kolektivnog godišnjeg odmora. 

Iz HNS-a Vinica tvrde kako Dječji vrtić Vinica uvodi izmjene u svom radu, između ostalog i da uvodi kolektivni godišnji odmor za zaposlenike u trajanju od tri tjedna - posljednji tjedan srpnja te dva tjedna u kolovozu. Kako su naveli, oni se s tom odlukom ne slažu budući da smatraju kako time roditelje koji ne mogu koristiti godišnji odmor u periodu u kojem to želi uvesti dječji vrtić "stavljaju u nepovoljan položaj". Kao rješenje predlažu konzultiranje Dječjeg vrtića Vinica s roditeljima djece-polaznika vrtića radi lakše organizacije godišnjih odmora zaposlenika.

- Svakako razumijemo kako u ljetnim mjesecima vrtić radi smanjenim intenzitetom, s obzirom da i roditelji djece koriste godišnji odmor te istu ne ostavljaju na skrb vrtiću, no ne možemo reći da ne postoji potražnja za korištenjem vrtića. Apeliramo na izmjenu donesene odluke kako ne bi viničke roditelje doveli u poziciju da svoju djecu upisuju u vrtiće koji rad organiziraju na drugačiji način ili ih nepotrebno financijski oštetili plaćanjem privatne skrbi u periodu u kojem vrtić ne radi - naveli su iz HNS-a.

Komentari