priopćenje za medije

HNS: Vrijeme je da se razmotri otvaranje sportskih terena, dvorana i ugostiteljskih objekata

Objavljeno: 26.01.2021. 13:56

Zadnja izmjena: 26.01.2021. 13:57

Hrvatska narodna stranka oglasila se priopćenjem za medije u kojem zagovaraju razmatranje mogućnosti otvaranja sportskih terena, dvorana i ugostiteljskih objekata.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

S obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, pa tako i u Varaždinskoj županiji, a imajući u vidu izuzetno tešku situaciju u kojoj se nalaze gospodarstvenici kojima je odlukom županijskog Stožera već gotovo dva mjeseca onemogućen rad, HNS Varaždinske županije smatra da bi se trebala razmotriti mogućnost otvaranja sportskih terena (npr. škole nogometa i drugih sportova) i dvorana za rekreativce, kao i otvaranje ugostiteljskih objekata. Naravno, sve to uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera budući da je briga za zdravlje na prvom mjestu.

„Ako struka smatra da epidemiološka situacija još ne dozvoljava potpuno otvaranje ugostiteljskih objekata, predlažemo da se ograniči radno vrijeme do 18 sati. Smatramo da u tom razdoblju nema prevelike opasnosti od neodgovornog ponašanja, a na taj način pomažemo ugostiteljima koji se nalaze u jako teškoj situaciji. Također, smanjuje se i pritisak na državni proračun“, poručio je v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Marijan Škvarić.

Možemo primijetiti kako se ljudi sve više druže na improviziranim „okupljalištima“ gdje nije moguće vršiti kontrolu pridržavanja epidemioloških mjera i preporuka. Otvaranjem spomenutih sadržaja omogućujemo građanima da se druže u kontroliranim uvjetima i samim time potičemo ih na odgovornije ponašanje.

„Iako je i dalje ovo osjetljiv trenutak za ukupno zdravstveno stanje, jednako je osjetljivi i za gospodarstvo, posebice za spomenute skupine gospodarstvenika koje su najviše pogođene ovakvom situacijom. Treba donijeti kvalitetne i pametne odluke, a prostora i načina svakako ima“, zaključio je Škvarić.

Komentari