presica hns-a

Škvarić Čačića optužio za "uhljebljivanje" u zdravstvu i narušavanje sustava

Objavljeno: 12.02.2020. 10:55

Zadnja izmjena: 12.02.2020. 13:04

Potpredsjednik županijskog HNS-a, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, danas je na konferenciji za medije prozvao župana Radimira Čačića zbog financijskih zahtjeva koje ima Županija prema općinama i gradovima kada je riječ o sustavu zdravstvene zaštite.

Konkretno je riječ o zahtjevu za oslobađanje plaćanja komunalne naknade za objekte Doma zdravlja, te sufinaciranju razlike troškova hladnog pogona ordinacija s manjim brojem pacijenata od utvrđenog minimuma. Škvarić je, naime, stava kako su oba zahtjeva „isključivo obveza Županije, a ne gradova i općina“.

- Isključivi krivac za nemogućnost plaćanja troškova komunalne naknade i financiranja hladnog pogona je loša i neučinkovita kadrovska politika, uhljebljivanje koje provodi varaždinski župan Radimir Čačić. U zdravstvu se zapošljavaju ljudi koji su nekompetentni i nemaju viziju razvoja zdravstvenog sustava, što je u konačnici dovelo do „prevelikih troškova“ i nemogućnosti sufinanciranja ordinacija – rekao je Škvarić.

Na kraju, potpredsjednik županijskog HNS-a je župana Čačića prozvao za stvaranje manjka od 2,5 milijuna kuna u 2018. godini, ističući kako je za vrijeme prethodne vlasti ostvarivan isti višak sredstava, te posljedično – „za ozbiljno narušavanje sustava zdravstene zaštite“.

Komentari