Sporne brojke i valuta

Hranić Čačiću da iznosi neistine, Reformisti njemu da je pogrešno informiran

Objavljeno: 09.04.2016. 17:37

Zadnja izmjena: 09.04.2016. 17:59

Foto: Ilustracija

Jučerašnja tiskovna konferencija Radimira Čačića na kojoj se osvrnuo na projekte Županije, AZRA-e i Udruge općina uzbudila je duhove, te je danas priopćenjem reagirao Bruno Hranić, glavni tajnik Udruge općina u RH, ujedno i načelnik općine Vidovec, a potom i Županijska organizacija narodne stranke – Reformisti...

Podsjećamo, sabosrki zastupnik i šef Reformista istaknuo je da prilikom planiranog obilaska županije neće gledati na "političke boje", no prozvao je Županiju, AZRU i Udrugu općina: “33 milijuna projekata imaju svi zajedno?! To je smiješno jer to nisu ni dva vrtića“.

>>Čačić ponovno u ofenzivi - u tri ciklusa planira zaći u svako selo i 'posredovati' za europske milijune

To je zasmetalo Brunu Hranića koji u svom priopćenju ističe kako po “Čačićevom modelu JPP-a 33 milijuna eura sigurno ne bi bila dovoljna za dva vrtića“.

“Čačić iznosi neistine plasirane od suradnika“

Hranić, naime, Čačiću spočitava da na press konferenciji “iznosi neistine koje su mu očigledno plasirane od suradnika kojima se okružio“.

- Na sastanku sa načelnicima općina Varaždinske županije koji sam inicirao govorilo se o 14 općina s područja županije koje su dostavile svoje projekte na temelju upita Udruge općina u RH. Osam općina nije dostavilo podatke. Govorilo se o 33 milijuna eura vrijednih projekata a ne kuna. Navodeći da taj iznos nije dovoljan ni za dva vrtića je čista besmislica pa i da se radi o kunskim iznosima – ističe Hranić.

Jedino ako se, napominje, nije mislilo na model gradnje kao što je bio JPP “jer bi onda sigurno vrtić za 120 djece umjesto realnih 1,2 milijuna eura koštao 12 milijuna eura.

- To dobro znaju načelnici općina koje su gradile škole po modelu JPP-a. Govoriti o nesposobnosti i inertnosti općinskih čelnika i najednom velika briga za svaki kutak županije nije ništa nego čisti populizam i demagogija... – ustvrdio je Hranić.

“Hranić je potpuno pogrešno informiran“

Na reakciju Reformista nije trebalo dugo čekati. Već u samom uvodu ističu kako im je “žao što je gospodin Bruno Hranić potpuno pogrešno informiran o sadržaju konferencije za medije“.

Pritom naglašavaju da “Čačić nije govorio o iznosima do sada ugovorenih projekata, već je na novinarsko pitanje je li upoznat da postoje pripremljeni projekti na razini županije u iznosu od 33 milijuna kuna rekao da ukoliko je to istina, u što je izrazio ozbiljnu sumnju, to je apsolutno nedovoljno“.

U tom kontekstu se općina Vidovec uopće nije spominjala, a ovaj primjer je pokazatelj  koliko jedna kriva, a potencijalno i zlonamjerna interpretacija, može stvoriti krivu sliku, stoji u priopćenju Reformista.

Što se tiče  projekata izgradnje škola i dvorana  za Čačićeva mandata kao varaždinskog župana, u svom priopćenju Reformisti podsjećaju Hranića kako su u Općini Vidovec “dograđene škole u Vidovcu i Nedeljancu, a i dvorana u Osnovnoj školi Tužno izgrađena je po modelu JPP-a“.

Najavu, pak, Čačićeve posjete i razgovora s gradonačelnicima i načelnicima Reformisti smatraju  pozitivnom inicijativom “sa željom da se omogući jači i bolji razvoj svih mjesta u našoj županiji“, ističu u priopćenju te napominju kako “vjeruju da će je takvom prepoznati i Hranić“.

  

Komentari