protive se rodnoj ideologiji

HRAST se protivi Istanbulskoj konvenciji: 'Koja je razlika između roda i spola? '

Objavljeno: 24.11.2017. 13:18

Zadnja izmjena: 24.11.2017. 13:19

U priopćenju kojega su poslali sa svoje varaždinske adrese, predstavnici HRAST-a obrušili su se na Istanbulsku konvenciju, o čijoj će se ratifikaciji uskoro odlučivati i u hrvatskom Saboru.

Hrastovi predstavnici smatraju da neke političke grupacije guraju ratifikaciju Istanbulske konvencije isključivo radi promocije rodne ideologije.

- Ta ideologija se temelji na tvrdnji da svaki muškarac može odabrati da je žena, a žena da je muškarac. Istanbulska konvencija je prvi međunarodni dokument koji donosi definiciju roda kao isključivo društvenog konstrukta koji je odvojen od biološkog spola. - stoji u priopćenju Hrasta, u kojemu daju potporu inicijativi "Istina o istanbulskoj" i pozivaju nadležna ministarstva da u zakonodavstvo unesu samo pozitivne odredbe iz sporne konvencije. 
- Ovim putem postavljam jednostavno pitanje svim mjerodavnim institucijama: Koja je razlika između spola i roda? Jesu li spol i rod sinonimi? Ako jesu, koristimo izraz spol u svim dokumentima pa neće biti prijepora, a ako nisu zanima nas koliko ima rodova i koji su to? - stoji na kraju teksta.

Komentari