Hrenić: S Leverićem sam htio riješiti pitanje investitora i nezaposlenosti, a s čime se oni hvale?!

Objavljeno: 07.09.2015. 10:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Bivši novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić oglasio se priopćenjem za medije, kako ističe, zbog iznošenja neistina na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

- Želim javnosti iznjeti projekte koji su započeti, a obustavljeni radi nepotrebnih izbora, te pozivam trenutnog gradonačelnika da počne nešto raditi te da umjesto traženja kostura u ormarima, potraži pripadajuću pripremljenu dokumentaciju kod svojih suradnika u gradskim službama i javnim poduzećima – piše Hrenić, navodeći sljedeće:

>>Jenkač bi smanjio i socijalna davanja - "novac često odlazi na alkohol", premalo se ulaže u sam grad?

- Izgradnja područne škole Ključ u Oštricama; izgradnja nove srednje škole; izgradnja istočne obilaznice (Hrvatske ceste); rekonstrukcija državne ceste Podrute – Mađarevo (Hrvatske ceste); aglomeracija Novi Marof (Varkom), strategija razvoja Grada Novog Marofa; plan gospodarenja otpadom; reciklažno dvorište (dobivena bespovratna sredstva od Fona za energetsku učinkovitost za pre-projektiranje) – neki su od projekata koje spominje Hrenić.

"Novi projekti"

Hrenić još navodi sanaciju odlagališta Čret, radove na sanaciji utvrde „Grebengrad“ (već ugovorena sredstva od 1.400.000,00 Kn iz 2013. godine), nastavak izgradnje kanalizacije, asfaltiranje nogostupa na županijskim cestama prema definiranom modelu te nastavak asfaltiranja nerazvrstanih cesta.

- „Novi projekt“ koji je trenutni gradonačelnik ugovorio u ovoj godinu jesu dva krovišta i jedna fasada na lovačkom domu – kaže Hrenić, smatrajući da je „žalosno da se i trenutni gradonačelnik Siniša Jenkač i zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić zajednički time hvale kao velikom pothvatu“.

Podsjetimo, za vrijeme svog prošlotjednog posjeta Novom Marofu zamjenik ministra gospodarstva rekao je da „projekti prijašnjih godina nisu prijavljivani“, odnosno da je Novi Marof u tom razdoblju ishodio tek nešto više od 500 tisuća kuna, što je, kako je tom prilikom Leverić istaknuo – „jako mali iznos u usporedbi s drugim gradovima i općinama“.

"Ozbiljniji problemi"

Međutim, Hrenić evidentno revoltiran i time što je Leverić suradnju s Jenkačom nazvao „savršenom“, kaže da je od zamjenika ministra tražio da riješe „ozbiljnije probleme“.

- To su problem investitora u BBS-u, spašavanje zaposlenih u Boru te nastavak aktivnosti za izgradnju centra za nanotehnologiju. Ali za taj zadatak Leverić očito nema znanja i sposobnosti – izravan je Hrenić koji naposlijetku ističe i zabrinotost zbog „teške financijske situacije u Gradu Novom Marofu“.

- Dok sam ja bio gradonačelnik Grad je potpuno normalno financijski funkcionirao (redovito plaćao svoje obveze dobavljačima, kredite, davao plaće i ostalo). Sada je sve u ozbiljnim problemima, svima su uskraćena financiranja iz proračuna, a nema investicija – kaže Hrenić.

>>Leverić u Novom Marofu neizravno prozvao Hrenića: S Jenkačom surađujemo - savršeno

"Mandat ističe"

Ironično zaključuje: „Vjerujem da to znači da ćemo u ovoj godini konačno smanjiti manjak iz 2009. godine na – nula kuna“, i kako kaže, nada se da je gradonačelnik „naučio što je manjak a što su obveze, jer mu mandat lagano ističe“.

Priča o rivalstvu Darka Hrenića i Siniše Jenkača tako je dobila još jedan nastak te se čini da joj nema kraja...

Komentari