Hrenić se vraća u Gradsko vijeće: "Priče koje do mene dopiru možda me potaknu i na tužbu"

Objavljeno: 19.06.2015. 12:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Bivši novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a i Reformista Mladen Smoljanec danas su u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu održali konferenciju za tisak.

Kako je tom prilikom istaknuto, ona je sazvana povodom medijskih istupa aktualnog gradonačelnika Siniše Jenkača o zatečenom stanju u Gradu Novom Marofu, projektima i investicijama, te plaći Darka Hrenića koju je primao za vrijeme svojeg mandata.

- Dosta se kuloarski govori o tome, da aktualna vlast „ne zna“ gdje je od mojeg planiranog manjka od 1,6 milijuna kuna „nestalo“ 300 tisuća kuna, do 1,9 milijuna kuna koliko je on iznosio. Nitko na svijetu ne može tri mjeseca prije kraja godine točno pogoditi manjak – rekao je Darko Hrenić, istaknuvši da će ga priče o "uzimanju novca" koje do njega dopiru možda potaknuti na tužbu.

Hrenić ističe da bi manjak vjerojatno i "pogodio", da nije bio primoran vratiti 150 tisuća kuna namjenskih sredstava za sanaciju odlagališta, kao i da dva dana prije kraja godine nije pao snijeg. Što se, pak, tiče plaća, Hrenić je istaknuo, da se pita s kojim pravom je Jenkač odlučio svima smanjiti plaće.

- Tete u vrtiću ni krive ni dužne sada dobivaju deset posto manju plaću, a on je svoju smanju za svega jedan posto. Molim ga da me što prije o tome demantira i pokaže svoj isplatni listić javnosti – rekao je Hrenić, koji je novinarima uručio kopiju svojeg isplatnog listića na kojem stoji da je njegova bruto plaća za listopad 2014. godine iznosila 17.807 kuna.

Hrenić je naposlijetku još jednom ponovio da je Jenkač ili zaustavio ili završava „njegove projekte“, dok je Smoljanec, koji mu je za vrijeme aktualnog mandata bio zamjenikom, spomenute projekte nastojao pobrojati. Spomenuo je pritom, između ostaloga, sanaciju odlagališta Čret, istaknuvši da ju je aktualna vlast "samo prilagodila novim uvjetima“.

Državna cesta Podrute – Novi Marof, koja bi, kako je kazao Smoljanec, riješila i pitanje groblja u Mađarevu, izabačena je iz planova grada, isto kao što se nigdje ne spominje ni istočna oblizanica. Rješenje da se Srednja škola preseli u prostore suda, dva tjedna prije izbora dobio je dožupan Alen Kišić.

Hrenić je naposlijetku potvrdio da će u rujnu ove godine podnijeti zahtjev za aktivacijom svojeg vijećničkog mandata, a na pitanje namjerava li se ponovno kandidirati za gradonačelnika Novog Marofa rekao je da u ovom trenutku ne može odgovoriti.

Komentari