Hrvatska nije samo zemlja sunca i mora, kontinent puno obećava

Objavljeno: 18.11.2015. 12:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Turistička zajednica Varaždinske županije, u suradnji s Kamping udruženjem Hrvatske, danas je u županijskoj palači organizirala radionicu na temu „Mogućnosti otvaranja i razvoja malih kampova u kontinentalnom dijelu Republike Hrvatske“.

Na radionici su prisustvovale osobe iz stručnih službi, vlasnici tvrtki, investitori te svi zainteresirani za otvaranje i razvoj malih kampova unutar Republike Hrvatske. Glavni cilj bio je je predstaviti mogućnosti i postupke otvaranja i razvoja malih kampova. Radionici je nazočio i zamjenik župana, Alen Kišić, koji je ovom prilikom investitorima istaknuo važnost izgradnje i razvoja kampova.


Adriano Palman ,direktor ureda Kamping udruženja RH, istaknuo je da se kontinentalni dio Hrvatske mora aktivirati u tom segmentu jer Varaždinsku županiju smatra turistički veoma atraktivnom. Upoznat je sa ovogodišnjim kampom za vrijeme Špancir festa  te naglašava da bismo tim putem trebali krenuti u nove projekte .

Kamping turizam je veoma značajan u Republici Hrvatskoj jer nudi povoljniji smještaj, no i razne popratne sadržaje. 26 % smještajnih objekata čine kampovi, od toga 98 % se odnosi na obalu, a samo 2 % se nalaze na kontinentalnom području. Činjenica jest da kontinent izgledno ima manje šanse u tom segmentu turizma, no očekuju se velike ponude investora  zbog bogatstva ponude domaćih proizvođača, izvorne gastronomije i kulturne ponude diljem Sjeverozapadne Hrvatske - rekao je Palman.

Izgradnja kampova značajno će pokrenuti cjelokupnu turističku ponudu te omogućiti svim zainteresiranim posjetiteljima tijekom raznih zbivanja u županiji, prigodan smještaj u blizini Varaždina i okolice. Prve lokacije najavljene su za područje Trakošćana i Brezničkog Huma ,a u razmatranju su Lepoglava kao grad čipke i Ivanec uz koji se veže rekreativni turizam -  izjavila je Direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije,Elizabeta Dolenec .

 

Komentari