još jedna kandidatkinja

Mirjana Kolarek Karakaš druga ženska kandidatkinja za gradonačelnicu Varaždina

Objavljeno: 08.11.2016. 17:07

Zadnja izmjena: 08.11.2016. 17:16

Predsjednik Hrvatske Stranke Svih Kajkavaca, Nedjeljko Babić, objavio je kandidaturu Mirjane Kolarek Karakaš za gradonačelnicu, na osnivačkoj skupštini HSSK za 3., 4., 6. i 7. gradski mjesni odbor. Tako je uz Nataliju Martinčević, Kolarek Karakaš postala druga ženska kandidatkinja u utrci za gradonačelnicu Varaždina.

- Život nam stavlja na put razne prepreke. Možemo se prepustiti struji rijeke da nas voda nosi ili ćemo zaplivati uzvodno do neke zelenije obale. Vaša sudbina je u Vašim rukama! Nemojte dozvoliti da Vam isklizne kroz prste - tim se riječima Kolarek Karakaš obratila okupljenima u subotu, nakon isticanja kandidature. 

Ova varaždinska pedijatrica sudjelovala je u osnivanju Hrvatske Stranke Svih Kajkavaca - HSSK u ožujku ove godine, a kojoj je i dopredsjednica. Neslužbeno doznajemo da je neki nazivaju i "pticom selicom", jer osim ove stranke, 2013. na izbore je izašla kao članica kluba HSS-a, a prije toga je bila u Zagorskoj stranci. Prije Zagorske stranke bila je osnivačica DC-a u Varaždinu, a na izbore Vijeća mjesnog odbora 2015. izašla je s HDZ-om. Trenutno je i pridruženi član kluba SDP-a u Županijskoj skupštini.

Strateški ciljevi stranke su udruživanje svih kajkavaca i onih koji se tako osjećaju, očuvanje povijesti, kulture i dragoga Kaja, a Kajkavci također drže i do jezika.

 

Komentari