objavljujemo

Poznati SDP-ovac uputio javno pismo i poziv direktoru Varkoma. Što poručuje, pročitajte ovdje

Objavljeno: 08.02.2022. 13:38

Zadnja izmjena: 08.02.2022. 13:59

"Posjetite Lepoglavu te nam pružite garanciju kako će naši sugrađani, zajedno s nama vijećnicima, i dalje dugoročno piti vodu s Ivančice", stoji u javnom pozivu kojeg upućuje Hrvoje Kovač, SDP-ov predsjednik Gradskog vijeća Lepoglave, direktoru Varkoma Bruni Isteru.

Podsjetimo, Vlada je donijela Uredbu kojom je odredila da područje, uključujući ivanečke vodovode i izvore na Ivančici, preuzima Varkom, a na koju se očitovao gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić najavivši prvi ivanečki referendum te dodavši kako u svemu ima podršku nekoliko lepoglavskih udruga, budući da je, uz Grad Ivanec i nekoliko općina, i Grad Lepoglava osnivač te tvrtke. Ister je tada odgovorio da "voda koju građani sada piju ostaje i dalje samo njihova, a unutar sustava Varkoma, u razvoju Ivanečke vodoopskrbe glavnu riječ voditi će i dalje Ivanečki stručnjaci". 

Iz Grada Lepoglave je stiglo priopćenje u kojem sada ponavljaju kako je njima "izuzetno važno da se distribucija vode za piće na širem lepoglavskom području organizira vodom s Ivančice", uputivši javni poziv direktoru Varkoma da im prenese sve informacije vezano uz novoformirano uslužno područje na kojem je Varkom distributer.

- Možda ne možemo formalno utjecati na Uredbu Vlade Republike Hrvatske, ali možemo pokušati utjecati na ljudskost, razum i solidarnost cijelog VARKOM-a koji ne može ostati imun na vapaj stanovnika lepoglavskog kraja. Građani Lepoglave zaslužuju konzumirati vodu s Ivančice. Kako danas, tako i za pet, deset i stotinu godina - stoji u pozivu. 

Komentari