druženje s članovima

Marković uz proslavu osnutka HSS-a: "Mladi nam sami dolaze i to je znak da smo na dobrom putu"

Objavljeno: 23.12.2018. 18:01

Zadnja izmjena: 24.12.2018. 09:51

Županijska organizacija Hrvatske seljačke stranke Varaždinske županije prigodnim druženjem i podjelom priznanja nekadašnjim dužnosnicima HSS-a iz Varaždinske županije obilježilo dan osnutka stranke.

Naime, davne 1904. godine, 22. prosinca osnovana je Hrvatska pučka seljačka stranka, odnosno, danas svima poznati HSS. Tog dana usvojen je stranački program i izabrano je ime stoga se taj datum smatra danom Hrvatske seljačke stranke. Na samom početku, kazivanjem govora Stjepana i Antuna Radića, okupljeni HSS-ovci uvjerili su se i u danas aktualne riječi svojih osnivača budući se njihovi govori i misli mogu i danas primijeniti na aktualno stanje u politici i državi.

Predsjednik županijskog HSS-a Darko Marković, u kratkom obraćanju okupljenima, zahvalio im je što nisu izgubili vjeru u HSS u vremenu kada je nepopularno baviti se politikom, kada mladi odlaze iz države.

- Hvala vam svima što ste prepoznali novi stranački program kao jedinu alternativu ovoj politici koja nas nepovratno vodi u lošem smjeru. Iako je stranka danas daleko od pozicija koje je imala u svojoj prošlosti time je samo veća odgovornost na svima nama da napravimo sve što je u našoj mogućnosti da stranku vratimo na mjesto koje joj pripada - rekao je Marković te naglasio kako osluškujući birače vjeruje u odličan ishod na predstojećim EU izborima koji će biti pravi pokazatelj naše snage.

- Ljudi se ponovno učlanjuju u HSS, mladi nam sami dolaze i to je znak da smo na dobrom putu – zaključio je Marković.

Obilježavanje dana osnutka stranke bio je prilika prisjetiti se i zahvaliti ljudima koji su gradili i vodili stranku u Varaždinskoj županiji. Tako su zahvalnice uručene bivšim dužnosnicima - dugogodišnjem tajniku Stjepanu Sragi, osnivaču Hrvatskog seljačkog saveza Josipu Banekoviću, profesoru Ivanu Kreču, dok će prvom predsjedniku Stjepanu Rodešu biti uručeno idućih dana.   

 

Komentari