evo glavnih zaključaka

HSS održao skupštinu gradskih i općinskih organizacija novomarofske regije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.01.2020. 09:31

Zadnja izmjena: 27.01.2020. 09:38

''HSS je taj koji može promijeniti Hrvatsku, a neke dijelove programa ''Nove republike'', poput onog da se sudstvo i suci biraju na izborima, počeo se zazivati na javnim okupljanjima u Hrvatskoj.''

Ustvrdio je to predsjednik Županijske organizacije HSS-a Varaždinske županije i načelnik uspješne Općine Mali Bukovec, Darko Marković, na programskoj skupštini gradskih i općinskih organizacija HSS-a novomarofske regije - Novog Marofa, Breznice, Brezničkog Huma i Visokog, održanih u petak u Bisagu u općini Breznica.

Govoreći o samoj stranci, programu i izazovu koji stoji pred HSS-om, Marković je prije svega naglasio da su oni, koji su se htjeli okoristiti strankom, morali napustiti njene redove jer se u ovoj stranci radi pošteno, a organizacije na sjeveru Hrvatske i u Varaždinskoj županiji potvrda su toga. Marković se također osvrnuo na suradnju sa izvršnom vlasti na razini županije gdje je osnovni zahtjev HSS-a na početku ovog mandata bio povećanje sredstava za poljoprivredu.

-Odmah u idućoj godini udvostručena su na naš zahtjev sredstva za poljoprivredu te su uvedene nove mjere za poljoprivrednike. Drugi zahtjev bio je da se u općinama, gdje još nema uvjeta, osigura da djeca u tim sredinama pohađaju nastavu u jednoj smjeni. I to se sada ostvaruje. Nadalje, jedan od uvjeta je izgradnja školske, sportske dvorane upravo ovdje u Bisagu gdje u suradnji sa županijom radimo sve preduvjete da se to realizira. Na kraju tu je i naš program za energetsku neovisnost županije koji je izvorno naš program i mogu istaknuti da su tu napravljeni veliki pomaci upravo u iskorištavanju geotermalne energije na području županije cijele - kazao je Marković.

Govoreći o predstojećim parlamentarnim izborima Marković je naglasio da je osvajanje što većeg broja mandata naših zastupnika nužan kako bi HSS bio dio toliko nužnih promjena potrebnih Hrvatskoj.

- HSS je taj koji može promijeniti Hrvatsku posebice kroz provođenje našeg odličnog programa "Nova Republika" kojim Hrvatsku možemo učiniti odličnim mjestom za život. Nova Republika u svom sadržaju predviđa da se sudstvo i suci biraju na izborima kao i predstavnička i izvršna politička vlast. Upravo to su neki dan tražili okupljeni na javom prosvjedu u Splitu - završio je Marković.

 

Komentari