ŠOK KOJI SE PRETPOSTAVLJAO

HSS ostaje bez jedine tri općine u kojima je osvojio 17 mandata zaredom

Nekada najjača politička opcija u županiji ostaje bez svojeg predstavnika u bilo kojem gradu ili općini...
Objavljeno: 16.02.2021. 11:45

Zadnja izmjena: 16.02.2021. 16:38

Foto: Na slici Stjepan Krobot, načelnik Općine Breznica od 2001. godine

  • Pitali smo Sabatija zašto je isključen iz HSS-a i zašto se pridružio Čačiću, više ovdje.
  • Kraj HSS-a u Varaždinskoj županiji! Načelnici odlaze, Sabati na Čačićevoj listi, više ovdje.

Načelnici iz redova HSS-a obnašaju vlast u tri općine u Varaždinskoj županiji, a ujedno je riječ o općinama u kojima je HSS kao stranka prisutan „oduvijek“.

U trenutku kada sljedeća trojica HSS-ovih načelnika napuste stranku, HSS će kao stranka ostati bez i jednog grada ili općine u Varaždinskoj županiji.

Valja se, međutim, podsjetiti kako je upravo HSS, u razdoblju od 1991. do 2005. godine, kontinuirano bio prva ili druga najjača politička opcija u županiji.

Mali Bukovec

Načelnik Općine Veliki Bukovec Darko Marković

Još uvijek aktualni ili sada već bivši predsjednik županijskog HSS-a, Darko Marković, dužnost načelnika obnaša u Općini Mali Bukovec. S nešto više od 2.200 stanovnika, Mali Bukovec jedna je od manjih općina u županiji, u kojoj je HSS kontinuirano na vlasti još od 2001. godine. Samome Markoviću ovo je već treći uzastopni mandat zaredom, a očekuje i njegova ponovna kanididatura.

Breznica

Načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot

Definitivno najdugovječniji HSS-ov načelnik i jedan od najdugovječnijih lokalnih načelnika uopće je Stjepan Krobot. Na čelu Općine Breznica Krobot se nalazi od 2001. godine, odnosno već pet mandata zaredom. Općina Breznica ima gotovo identičan broj stanovnika kao i Mali Bukovec.

Veliki Bukovec

U Općini Veliki Bukovec od 1997. godine, odnosno od njezina osnutka, vlast obnašaju odreda HSS-ovi načelnici. Aktualni načelnik Franjo Vrbanić tek je posljednji u nizu, izabran 2017. Općina Veliki Bukovec postoji od 1997., kada se odvojila od Malog Bukovca. Broji nešto više od 1.400 stanovnika.

Komentari