županijska skupština

Stričak nastavlja u istom tonu: "Alemi Ježić navodno snaha piše bolovanja"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.11.2021. 12:27

Zadnja izmjena: 30.11.2021. 12:28

SDP-ov vijećnik Luka Zrinski na aktualnom satu današnje sjednice Županijske skupštine dodatknuo se spora koji se vodi između Zavoda za javno zdravstvo i zaposlenice Aleme Ježić.

Spomenuta zaposlenica 2019. godine smijenjena je s radnog mjesta Voditeljica djelatnosti za zdravstvenu ekologiju, a sud je nakon toga, u travnju ove godine, odlučio da se mora vratiti na radno mjesto, odnosno donio presudu da je smijenjena nezakonito.

Zrinski je zbog toga na sjednici ustvrdio da se Zavod za javno zdravstvo "vodi na protuzakonit način" i pitao župana Stričaka zašto ne smijeni ravnatelja Zavoda Marina Bosilja?

- Podsjetio bih da je premijer Plenković kao čelni čovjek HDZ-a izjavio da HDZ poštuje pravomoćne presude, no kako je moguće da ravnatelj jedne javne županijske ustanove koji je član iste te stranke ne izvršava te iste sudske presude? Je li moguće da je on svojim ponašanjem iznad zakona i da uživa potporu vlasti - rekao je Zrinski.

'Je li osuđen?'

Stričak mu je na to odgovorio, kako ne postoji razlog zbog kojeg bi smijenio aktualnog ravnatelja koji po njegovom mišljenju radi dobro.

- Zašto da ga smijenim? Je li osuđen? Što piše u presudi? - rekao je Stričak i dodao kako aktualni ravnatelj ima nesuglasice sa samo "jednom (jedinom) zaposlenicom".

- Naglasio sam još prije da se tu radi o radnom sporu. Gospođa ima pravo na svim mjerodavnim institucijama tražiti zaštitu svoijih prava, to nije sporno, ali je isto tako ravnatelj dužan zaštititi svoju ustanovu - rekao je Stričak.

'Neviđen slučaj'

Nakon toga, Stričak je nastavio sljedećim riječima:

- Inzistiram da se tamo sve ispita i istraži, pa i kako je moguće da je dotična gospođa zbog smijene 29 mjeseci na bolovanju. Neviđen slučaj u Hrvatskoj da je netko 29 mjeseci na bolovanju jer je smijenjen i čim je vraćen na posao, odmah je zdrav. Pa to se čak ni u Hrvatskoj nije dogodilo. Ali, raspolažem informacijom za koju ću tražiti Upravo vijeće da provjeri, da dotičnoj gospođi njezina snaha piše bolovanje - rekao je Stričak.

 

Komentari