HZZO: Opća bolnica Varaždin najbolja u II kategoriji

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 15.05.2015. 15:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva eVž

Opća bolnica Varaždin drugu je godinu zaredom dobila priznanje HZZO-a kao najbolja bolnica II kategorije, odnosna opća bolnica regionalnog značaja...

Osim Opće bolnice Varaždin u toj su kategoriji još i bolnice u Slavonskom Brodu, Zadru, Puli i Dubrovniku. Kriteriji po kojima je odabrana najbolja ustanova u toj kategoriji su pokazatelji kvalitete u 2014. (opća stopa smrtnosti, postotak liječenja u dnevnoj bolnici, postotak slučajeva liječenih rezervnim antibiotikom).

Slijede pokazatelji uspješnosti u 2014. (obrtaj pacijenata, broj slučajeva u specijalističko konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti na jednog zdravstvenog djelatnika), izvršenje rada u 2014. te izrečena mjera prilikom kontrole u 2014.

U obzir kod ocjenjivanja, uzet je još dvadeset jedan kriterij, tako da slobodno možemo reći da je ovaj uspjeh realan i da pokazuje stvarno stanje u bolničkoj zdravstvenoj skrbi.

- Taj uspjeh nam daje za pravo da se nadamo kako će po završetku izgradnje novih prostora i objekata na sve tri lokacije, kvaliteta zdravstvene zaštite biti još bolja. Zajedničkim radom svih naših liječnika, medicinskih sestara i svih ostalih djelatnika pokazali smo da možemo postići, ali i održati kvalitetu pružanja zdravstvene usluge – naglasio je Mladen Smoljanec, sanacijski upravitelj OB Varaždin.    
                                  

Komentari