LOKALNI IZBORI 2021.

I Zelena alternativa – Orah uz Nevena Bosilja: On je najzeleniji od svih kandidata

Socijaldemokratska partija (SDP)

Objavljeno: 25.05.2021. 18:29

Zadnja izmjena: 25.05.2021. 18:30

Foto: Socijaldemokratska partija (SDP)

I Zelena alternativa – Orah uz Nevena Bosilja: On je najzeleniji od svih kandidata koji će se natjecati u drugom krugu!

SDP-ov kandidat za varaždinskog gradonačelnika Neven Bosilj u utorak je ugostio predstavnika Zelene alternative – Orah Zorislava Antuna Petrovića. Zorislav Petrović novi je član Zagrebačke skupštine izabran sa zajedničke liste MOŽEMO Tomislava Tomaševića i njegovih koalicijskih partnera.

Petrović je ovom prilikom svoju podršku Nevenu Bosilju za mjesto varaždinskog gradonačelnika nazvavši ga najzelenijim od svih kandidata koji će se natjecati u drugom krugu.

Neven Bosilj, istaknuvši svoje zadovoljstvo ovom podrškom, kazao je kako varaždinski SDP ozbiljno shvaća važnost očuvanja i zaštite okoliša, održivog razvoja i zelenih politika.

-Kao budući gradonačelnik Grada Varaždina, veliku ću pažnju posvetiti upravo tome radi svih nas, ali i naše djece kojoj ovaj okoliš ostaje. Veliki problem našeg grada su bale i varaždinsko smeće, problem kojeg aktualna vlast na rješava – rekao je Bosilj istaknuvši kako ovi aspekti čine ključne točke njegovog predizbornog programa.

-Naši glavni ciljevi su rješavanje baliranog i tekućeg otpada, uspostava gradskog sustava za kontrolu i prevenciju zagađivanja, a fokus nam je na zelenim površinama. Upravo ove ključne točke našeg predizbornog programa prepoznali su kolege iz Zelene alternative – Orah te nam zbog toga dali svoju podršku – kazao je Bosilj.

Zorislav Antun Petrović novoizabrani zagrebački gradski vijećnik, predstavnik je, kako kaže, jedine zelene stranke u Hrvatskoj, Zelene alternative – Orah.

 

-Mi smo odlučili svoju podršku dati Nevenu Bosilju, kandidatu za varaždinskog gradonačelnika jer je svojim radom u Gradskom vijeću pokazao da mu je iznimno stalo do transparentnosti i da nema nikakve tolerancije za korupciju što je jedna od ključnih politika koje Zeleni diljem Europe zagovaraju – rekao je Petrović dodavši kako će Bosilj provedbom svog programa osigurati da Varaždin ostane grad ugodan za život.

 

-Osim toga, nama je vrlo stalo da se nakon 15 godina riješi problem varaždinskog smeća i da bale prestanu dočekivati ljude na ulazu u grad – zaključio je Petrović.

 

Komentari