Ide novi natječaj za ravnatelja Dječjeg vrtića Varaždin, ali ne i za intendanta HNK

Objavljeno: 11.06.2015. 12:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Siniša Sović

Uoči sjednice Gradskog vijeća što je sazvana za 19. lipnja, gradonačelnik Goran Habuš zajedno s pročelnicima održao je brifing s novinarima i prokomentirao svaku od točaka denvnog reda sazvane sjednice.

Jedna od točaka dnevnog reda je i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Izmjene i dopune Statuta Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Kako je rečeno, iako su rokovi za reizbor intendanta HNK ponovno pri kraju, natječaj se zasad neće raspisivati već će vrlo vjerojatno ići na jesen.

- Imali smo problema s odabirom intendantice zbog nekih nejasnoća u Statutu. Nadam se da će se te nejasnoće raščistiti, da budu raspisani jasni kriteriji. Također, želja nam je da se natječaj ne ograničava bilo kakvim godinama rada ili bilo čim, da se napravi jedan širi natječaj gdje će uvijet prije svega biti visoka stručna sprema i naravno program rada - rekao je Habuš.

Na pitanje kada će ići novi natječaj, Habuš je odgovorio da će predložiti da se još za šest mjeseci produlji v.d. intendanta HNK, kako bi se kroz ljeto moglo sve skupa odraditi jer Gradsko vijeće mora donijeti odluku o tome.

I dok se natječaj za intendanta HNK u Varaždinu zasad odgađa, idućeg tjedna kreće ponovljeni natječaj za ravnatelja Dječjeg vrtića Varaždin.

Ovog utorka održano je Upravno vijeće Dječjeg vrtića Varaždin na kojem je odlučeno da će natječaj biti raspisan idući tjedan u utorak.

- Želja nam je da u novu vrtićku godinu uđemo s ravnateljem, ne s v.d.-om ravnatelja, već s ravnateljem - rekao je Habuš.

Na pitanje novinara zašto se ne ide onda i s natječajem za intendanta HNK u Varaždinu, Habuš je odgovorio da su procedure i rokovi različiti što otežava provođenje natječaja za intendanta HNK.

- Kazališno vijeće nama dostavlja prijedlog izmjene Statuta Kazališnog vijeća. Tek kad Gradsko vijeće prihvati te izmjene, može se ići u raspisivanje novog natječaja za intendanta. Gradsko vijeće će se održati tek negdje u prvoj polovici srpnja, tako da nećemo stići to odraditi, a drugo će biti negdje u devetom mjesecu. Rokovi su malo problematični - rečeno je na današnjem brifingu u Gradskoj vijećnici.

Što se tiče odabira novog ravnatelja Dječjeg vrtića Varaždin, Habuš je napomenuo kako se nada da će Upravno vijeće tražiti prezentacije programa, kao što je to zatražilo i Turističko vijeće

- Nakon ovog što se desilo zadnji puta na Gradskom vijeću, o čemu imam svoje mišljenje, osobito o nastupu vijećnika koji je to mogao puno elegantnije izvesti, a ne izaći za govornicu i raspaliti po ženici svim mogućim sredstvima. Mislim da to definitivno nije trebalo. Ali, smatram da bi Upravno vijeće vrtića trebalo napraviti istu stvar kao što je to u slučaju Turističkog vijeća, dakle dati priliku svim kandidatima, koji zadovoljavaju uvjete natječaja, da predstave svoj program - rekao je danas gradonačelnik Habuš.

Komentari