presica u hrast-u

Ilčić o varaždinskom proračunu: 'Gdje su sada obećanja iz predizborne kampanje o nižim cijenama vrtića?'

Objavljeno: 20.12.2017. 11:23

Zadnja izmjena: 20.12.2017. 11:24

Foto: Željko Porobija

Na današnjoj se presici predsjednik HRAST-a Ladislav Ilčić osvrnuo na novi proračun Grada Varaždina i ustvrdio kako njime nije učinjen nijedan korak za poboljšanje loše demografske situacije.

Ilčić je istaknuo da je za razvoj bilo koje lokalne zajednice ljudski potencijal, te ujedno ukazao na činjenicu da se broj novorođene djece u Varaždinu u posljednje 4 godine smanjio za 25%.

'Smanjiti na 150 kuna'

- Cijene dječjih vrtića u Varaždinu i dalje su najviše u Hrvatskoj. Mjere kojima neke lokalne zajednice uspješno zadržavaju i privlače mlade zaposlene obitelji, poput gradskog dječjeg doplatka ili subvencije školske prehrane, za grad Varaždin su još uvijek znanstvena fantastika. - izjavio je Ilčić. Ipak je pohvalio Grad što su ostavili dva projekta za koja se HRAST zalagao - besplatni udžbenici za osnovnoškolce i dječje božićnice.

Ilčić se osobito osvrnuo na činjenicu da su sve stranke - osim Čehokove liste - u kampanji prije izbora obećavale niže cijene vrtića.

- Sada kad su tu mjeru mogli postaviti kao preduvjet svojoj podršci proračunu, ne samo da to nisu učinili, već nisu rekli niti riječ o tome. - kritizirao je Ilčić. Na naše pitanje koje bi on mjere predložio, rekao je da bi one trebale biti radikalne, uključujući i zagrebački model prema kojemu je cijena vrtića 150 kuna.

Komentari