priopćenje za medije

Interesni odbor žena posjetio Dom za žrtve obiteljskog nasilja 'Utočište Sv. Nikola'

Objavljeno: 17.12.2022. 09:15

Zadnja izmjena: 17.12.2022. 09:15

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Interesni odbor žena Reformista Gradske organizacije Varaždin posjetio je žene žrtve nasilja u Domu za žrtve obiteljskog nasilja "Utočište Sv. Nikola" koje borave tamo sa svojom djecom.

Kako su naveli, Interesni odbor žena zalaže se za donošenje Nacionalne strategije na nivou države i za strože kažnjavanje nasilnika, a smatraju kako bi bitni pomaci bili učinjeni kada bi se Istambulska konvencija "zaista počela i provoditi" jer, dodaju, u većini slučajeva zlostavljanu ženu ne bi izdvajali iz obitelji već bi obitelj napuštao nasilnik.

- Ovaj hrabri korak kojeg su učinile nije bio nimalo lak, ali je svakako bio nažalost nužan, stoga smo im malim znakom pažnje željeli uljepšati ovaj mjesec mira, ljubavi i darivanja. Djeci su uručeni prigodni pokloni, a ženama žrtvama nasilja ovom posjetom htjele smo dati podršku i posebno naglasiti da nisu same – rekla je Vlasta Cindrić, predsjednica Interesnog odbora žena Reformista Varaždin.

Komentari