konac trakavice izvjestan

eTV - Bale odlaze u povijest! Ister: 'Vlada je zabila gol, a mi smo joj servirali'

Na pitanje hoće li zasluge za konačno rješenje sada otići HDZ-u, budući da će financiranje biti 100-postotno, Ister je odgovorio da je pitanje političke koristi u ovom slučaju 'deplasirano'…
Objavljeno: 24.10.2023. 10:22

Zadnja izmjena: 24.10.2023. 16:46

Nakon današnjeg gostovanja Brune Istera u eTV studiju, kao i jučerašnjeg priopćenja iz Ureda župana Varaždinske županije, čini se da je izvjesnije nego ikad da bale nakon 18 godina odlaze u povijest.

Bruno Ister, koji je bio član gradskog tima za rješavanje ove problematike, kaže kako su naslućivali da se nešto priprema, ali nisu bili sigurni hoće li konačan ishod biti 'opstrukcija' ili ovakav (pozitivan) rasplet.

- Vlada je prepoznala kvalitetan rad koji je odradio tim i gradska uprava. Posrijedi je bio jedan hodogram koji je trebalo ispoštivati i koji je tim ispoštivao u potpunosti, čak i više od toga, te je vlada nakon detaljne provjere ustanovila da je sve u redu i odlučila riješiti taj naš preveliki problem načinom za koji stvarno možemo reći samo hvala - kaže direktor Varkoma.

'Politička korist je deplasirana'

Na pitanje voditeljice hoće li zasluge za konačno rješenje sada otići HDZ-u, budući da će financiranje biti 100-postotno, Ister je odgovorio:

-  Mi na to ne gledamo tako. U prvom redu, nije to „država riješila“. Mi smo to rješenje servirali, opslužili ga od početka do kraja. Vlada je u biti samo 'zabila gol', a kad se zabije gol cijela momčad radi. Mi smo i ranije nudili takav oblik suradnje i ne zanima nas uopće politička korist. Ona je u ovom slučaju deplasirana u potpunosti. Kad nešto tako bremenito stoji na ulazu u grad 18 godina, tada je sasvim svejedno na koji će se način riješiti.

Ovo rješenje je najbolje iz toga razloga, napominje Ister, što će novac koji bi se potrošio za bale sada ostati u gradu, uz činjenicu da će se napokon moći kapitalizirati i velika gospodarska zona za koju ima veliki broj zainteresiranih poslovnih subjekata, a upravo danas u neposrednoj blizini bala otvara se IT tvrtka važna za cijelu zemlju.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao direktor Varkoma, ujedno i član gradskog tima za rješavanje problematike bala, pogledajte ovdje:

 

Komentari