povratnik na čelo hns-a

Ivan Vrdoljak u emisiji Veto: 'Moji pregovori s HDZ-om nisu prouzročili Štromarov poraz u drugom krugu'

Objavljeno: 20.12.2017. 09:16

Zadnja izmjena: 20.12.2017. 09:17

Novi, stari predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak gostovao je u emisiji Veto Sanjina Španovića na N1 televiziji. Glavnina pitanja ticala se njegovog pristajanja na koaliciju s HDZ-om, za koju je samo nekoliko dana prije sklapanja rekao da to nikako ne dolazi u obzir.

Voditelj Sanjin Španović ga je suočio s koalicijskim ugovorom koji je Vrdoljak potpisao sa SDP-om i HSS-om, a u kojem je u jednom članku stajalo da “stranke potpisnice Sporazuma obvezuju se da ni u kojem slučaju nakon izbora neće koalirati s HDZ-om” i pitao zašto je prekršio ugovor koji je potpisao.
- Taj članak je 27 godina politike u Hrvatskoj koja se zgadila svima pa i meni. Što to znači, da ću ja izmasakrirati naše gospodarstvo, da će ljudi ostati bez posla, pad BDP-a, da će propasti turistička sezona, da neće biti reforme obrazovanja? Ako ne mogu realizirati reformu obrazovanja sa SDP-om, onda ću to sa novim HDZ-om, ako ne mogu omogućiti gospodarski rast sa SDP-om, onda ću to sa novim HDZ-om. -  kazao je Vrdoljak.
Vrdoljak je kazao da su kontakti između HDZ-a i HNS-a oko sastavljanja Vlade nastali između dva kruga lokalnih izbora i da misli da time nije naštetio Anki Mrak Taritaš, Predragu Štromaru, Valentinu Dujmoviću i ostalim kandidatima koji su u drugom krugu izgubili izbore. Izjave Vladimira Šeksa da su kontakti postojali i prije smjene Mostovih ministara nije želio komentirati i samo ih je demantirao.

Komentari