zdelar: "logičan slijed događaja"

SLUČAJ SE RASPLIĆE Ivanu Pomahač škola - smijenila, a Županija u školu poslala - inspekciju!

Objavljeno: 25.01.2017. 19:59

Zadnja izmjena: 25.01.2017. 20:56

Foto: Arhiva

Nakon čitave političke afere koja je izbila oko maloljetnog Filipa Bajsića, a koja se ovih dana malo smirila, saznali smo da je Ivana Pomahač smijenjena s funkcije razrednice 3.e razredu Srednje škole Ludbreg, a koji pohađa Filip. 

Vezano uz smjenjivanje s funkcije razrednice kontaktirali smo ravnatelja Srednje škole Ludbreg, Josipa Zdelara koji nam je tu informaciju potvrdio i naveo kako odlukom nastavničkog vijeća Ivana Pomahač od 30. siječnja više neće biti razrednica 3.e. 

<<POZADINA 'SLUČAJA KIŠIĆ' Što se to događa u Srednjoj školi Ludbreg već godinu dana?

Ravnatelj ističe kako bi to učinili i prije, no zbog rasporeda sati to nije bilo moguće, te je, s obzirom na čitavu situaciju to logičan slijed događaja. Ističe kako se i Ivana Pomahač slaže s time, a osim toga će dati i ostavku kao članica školskog odbora iz reda nastavničkog vijeća.

<<"NESTALA" IVANA POMAHAČ Smije li županijska vijećnica i Filipova razrednica šutjeti o slučaju Kišić?

Županija je poslala Inspekciju 

Inspekcija do sada nije posjetila Srednju školu Ludbreg, no prema riječima ravnatelja, Varaždinska županija je kao osnivač inspekciju poslala te je u školi očekuju sljedeći tjedan.

Ravnatelj Zdelar ističe kako je danas nekoliko puta telefonom pokušao kontaktirati Pravobraniteljicu za djecu, no nisu dobili odgovor. 

- Zvao sam da pitam na koji način da postupim, jer ja nisam ni psiholog niti pedagog. Problem je u tome što je nama ministarstvo dva puta odbilo zahtjev za psihologa. Zahtjev je ponovljen 30. rujna i još danas nismo dobili odgovor. - rekao je ravnatelj.

Budući da je učenik trenutno u postupku praćenja od strane pedagoga, ravnatelj se na kraju i pita što bi dobili isključivanjem problematičnih učenika.

- Učenici se ne bi trebali isključivati, time smo samo napravili jedan problem društvu. - ističe ravnatelj i nada se da će se u budućnosti o ludbreškoj Srednjoj školi pisati u pozitivnijem svijetlu.

 

Komentari